5 tips for en vellykket dansk sykkelflørt

_MG_3177 København reisetips flørte danmark

I desember var jeg i København – og nok en gang ble jeg forelsket i den danske hovedstaden. Her er 5 tips for hvordan du også kan få en flørt med dette sykkelparadiset.

1. Første bud er selvsagt å leie sykkel. København må oppleves på sykkel! Du kan leie sykkel på Baisiklei som du finner i Ingerslevsgade 80. Baisiklei er ikke bare sykkelutleie, men også et utviklingsprosjekt med formål å skape en bærekraftig sykkelindustri i Afrika. Kunnskap om reparasjon, logistikk og administrasjon overføres, gjennom utveksling, til samarbeidsprosjekter i ulike land i Afrika.

På Baisiklei finnes det kule sykler i alle regnbuens farger – så finn en som passer til vinterkåpa di.

kbhsykkel sykkel sykkelutleie sykling Køebnhavn

2. Ta med deg sykkelen og vennene dine på sykkeltur på Den Grønne Sti. Den Grønne Sti er en sykkelrute på 9 kilometer som tar deg innom grønne oaser og forbi kul gatekunst i sentrum av København.

dengrønnesti kysse sykkelsti København den røde plass

Mens jeg syklet rundt i København oppdaget jeg ofte at jeg plutselig sang av glede. Det har jeg aldri opplevd på sykkel i Oslo. Da prøver jeg å komme meg fram mellom trikk og hissige taxisjøfårer, og er egentlig mest stresset. Oslo har virkelig noe å lære av København når det gjelder sykkelinfrastruktur.

3. Ta en tur innom Jægersborggade på Nørrebro for shopping og caféliv. Der ligger det flere butikker som tar miljøet på alvor, blant annet kjolebutikken Resecond hvor man kan bytte til seg kjoler.

4. Spis lunsj eller middag i Kødbyen. Kødbyen er et gammelt industriområdet hvor koselige restauranter og hippe utesteder har flyttet inn. Mother er kjent for å ha byens beste pizza og BioMio har deilig økologisk mat.

Det er generelt ganske lett å finne god vegetar og økologisk mat i København (kanskje har vi noe å lære av danskene på dette området også?).

kødbyen mattips København

5. Til slutt vil jeg anbefale å dra i Tivoli. I juletider var det koselig julestemningstemning der, med salg av gløgg og den danske juledesserten æbleskiver (som imidlertid ikke har noe med epler eller skiver å gjøre).

Om du liker litt fart kan det anbefales å prøve Rutchebanen, som er vedens eldste berg-og-dal-bane og har 100-årsjubileum i år. Forhåpentligvis er den fremdeles like trygg.

tivolijul Tivoli julestemning

Det er som kjent “dejlig” å være norsk i Danmark. Og særlig på sykkel!

God tur!

 

5 thoughts on “5 tips for en vellykket dansk sykkelflørt

  1. Hei! Fint innlegg, men visste du at Tivoli samarbeider med Copenhagen Fur? Man burde derfor boikotte Tivoli i kbh!

    :-) Håper alle dere grønne jenter gjør det neste gang!

  2. Hei Elise! Takk for tipset. Skitt, det viste jeg ikke. Jeg er absolutt ikke fan av at dyr lever hele livet i bittesmå bur for å bli pels. Det er feil! Yndlingslua mi er forresten fuksepels og den er mer en varm nok :) Håper du forsetter å lese bloggen vår og tipse oss om sånne ting!

  3. Takk for en kjempefin liste! Nora og jeg skal til Køben om noen uker og gleder oss til å sykle rundt.

Leave a Reply