Gjør det sjøl: Leppepomade

IMG_2637-red

SOUNDTRACK: Nick Drake – Milk and Honey

Vinteren er høytid for tørre lepper. Til tross for at jeg vet hvor mye søppel produsentene tilsetter kosmetikken sin, så later jeg som om jeg ikke gjør det. Jeg bruker det jo hver eneste dag. Det er ikke noe hokus pokus å lage leppepomaden sin selv. En leppepomade av naturlige ingredienser som du vet hva er. Problemet er at jeg er lat, og det er enklere å kjøpe den på butikken. En kveld tok jeg meg sammen, og lagde en deilig leppepomade.

Du trenger:
-Bivoks – (pass på at den er ren, og ikke inneholder parafin o.l.) Kjøpt på KEM ved Blå i Oslo.
-Kokosolje – Kjøpt på Sunkost
-Olivenolje – Kjøpt på matbutikk
-Glyserol – Kjøpt på apoteket
-Beholder til leppepomaden – Kjøpt på apoteket

IMG_2622-red PS

Jeg brukte en pipette til å måle glyserolen. Det var mest for å føle meg som en kjemiker, og er helt meningsløs. Dropp den, selv om det ser kult ut.

Slik gjør du:
Ta to spiseskjeer med kokosolje, én spiseskje bivoks, én spiseskje olivenolje og én spiseskje glyserol. Selv brukte jeg to spiseskjeer bivoks, men da ble leppepomaden ganske hard. Smelt det sammen i et vannbad. Rør om til det er helt smeltet. Tilsett farge eller lukt rett før du tar koppen bort fra vannbadet. Massen størkner fort, så vær rask med å helle det i beholderne.

IMG_2631-red ps

Jeg tilsatte rød fargepasta i den ene leppepomaden, men det funka egentlig veldig dårlig. Bruk heller litt gammel leppestift e.l. I den andre leppepomaden tilsatte jeg noen dråper peppermynte. Det var en suksess.

La massen stivne, og…
… voilà: Sjøllaga superdigg leppepomade.

Har du laget din egen kosmetikk?

One thought on “Gjør det sjøl: Leppepomade

Leave a Reply