Reggaepappaer på HortenRoots

reggae

Da vi flyttet inn i vårt lille mini tomannskollektiv var lange reggaemaraton noe vi planla å gjennomføre hver dag. I tre år bygget vi opp en spilleliste med en utopi om å en gang danse tolv timer i strekk. På spotify fikk lista etter hvert flere følgere, og en av dem var faren til Andrea. Han begynte å ringe oss for å gi råd og nye innspill til låter vi måtte ha med:

For en jævlig bra liste. Jeg har glemt at jeg var dritglad i reggae sjæl jeg, Andrea. Når har jeg funnet frem kassettene mine. Poets and the Roots, Dreadbeat & blood. Det var første gang folk begynte å sette beats til rhymes. Dere må sjekke det ut!

En gang i juni ringte han, mer energisk enn noen gang:

Det skal være reggaefestival i Horten. 35 år siden Bob Marley var der. Hadde ikke det vært fett å dra på?

Vi jublet av begeistring. At å være på festival med pappaene sine potensielt kunne bli superpinlig, rakk vi ikke å tenke på, før vi hadde ringt faren til Marlene, og fått med han også.

Så. Hvordan er det egentlig å dra på reggaefestival med sine fedre?

Bilde3

Kjøreturen var en historie i seg selv. Kampen om volumknappen gikk på en stund. Faren til Andrea ville digge hele veien, og skrudde på maks. Marlene var bekymra for at sin litt mer skeptiske far skulle synes det var for meget, og pusha på lavere volum.

Så var vi fremme. På en gresskledd, frodig odde, i utkanten av Horten by. Det var det pynta med lys og grafitti i alle reggaens farger, rødt, gult og grønt.

Før vi gikk inn på festivalområdet hadde faren til Marlene et siste spørsmål. Kommer de bare til å ha veggismat der? Vi gliste bredt. Det blir nok bare kikerter og ris, pappa.

Firkløveret ble dratt inn i en stjålet helgeverden. Møysommelig bygget opp av frivillige hippiesjeler. Som Horten Roots beskriver seg selv: En festival for framtiden, med sterkt fokus på bærekraftig livsførsel. En kulinarisk opplevelse. Et sted for å la seg inspirere. En naturopplevelse, og ikke minst: Like mye et sted for barna som for de voksne.

Aldri hadde pappaene trodd at de skulle gjøre yoga en lørdag morgen, kjøpe matchende inkamønstrede sko fra Peru eller ende opp på bongotrommenach. Magene bulet av raw food og øl. Vi fanget såpebobler og sang i kor med Supermanna. Når det kommer for en dag, at det er et stort bedrag. Så flyr vi ut av Babylon. Vi flyr ut av Babylon. Vi står på første rad og hopper opp og ned, når vi snur for å se hvordan det går med pappaene våre. De speiler vår vugging og våre smil. Og pappaen til Marlene synger høyest av alle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 thoughts on “Reggaepappaer på HortenRoots

    1. Hehe! Den er en hemmelig liten skatt (som du nå har fått lenke til på innboksen). Fortell oss gjerne om du har innspill.
      Marlene og Andrea

    1. Hei Odin! Så utrolig kult å høre. Og for en seig miks. Gleder oss til å se line-upen for neste år! Det eneste vi og pappaene våre ber om, er litt mindre regn, hihi. Og nå som vi har deg på tråden.. Hjálmar eller Rootvälta på programmet hadde vært sååå moro. Namaste:)

Leave a Reply