Oslos beste veggisburger

vegan wagon, vegan, burger, veggisburger, oslo, mathallen, vulkan, løkka, trendy place in oslo

Intet er som en veggisburger en sen søndag ettermiddag. Og lurer du på hvor du burde innta den? Fortvil ikke. Vi har vært og spist burger overalt det siste halvåret, og oppsumerer for deg.

Nighthawk Diner
Helt grei burger. Synd at de tok bort portobellosoppburgeren som før var å finne på menyen, for den var veldig god. Irriterende med all coleslawen og majonesen ved siden av. Mye melk rett og slett. Er du lei vegantilværelsen er det en optimal guilty pleasure. Men det er vi jo ikke, så går heller på Ryes..

Ryes
For noen fete pommes frites. Vet ikke om vi liker eller misliker det…. Anbefales på en superklein dag. Og selve burgeren var ikke så dum. Egentlig i toppsjiktet!

Vegan Wagon
Andreas favoritt, bortsett fra Dattera til Hagen sin. Den var moshy og vegan, og føltes veldig sunn og rå. De var tomme for pommes frites, og det ble heller dobbelt opp med salat, noe som styrket sunnhetsfølelsen. God samvittighet etter å ha spist her, med andre ord.

 burger, vegan, mathallen, vegan wagon, digg, raw food, råkost, salat, mungbønner, beans, healthy, sunn burger

Fru Hagen
Uff. Denne var ganske kjip. Burgeren var flytende og føltes mer som en gryterett enn en burger. Grei smak dog, og mye annet bra veggismat på menyen, så kudos for det. Men dessverre havner burgeren langt nede på lista vår. Gå heller for dagens suppe!

Dattera til Hagen
Juhu. En vinner! I følge Andrea, Marlene er mer skeptisk. Men fortsatt ganske overbevist. Her får du alt du vil ha. Krispy og mykt brød samtidig. Perfekte krydrede potetbåter, og med masse stekte grønnsaker som omringer selve bønnebiffen. I tilegg, er burgerns fasthet så nærme du bare kommer KJØTT (hoho). Sanseløst digg.

Mono
Fantastisk vegan aioli, løfter hele burgeropplevelsen. Nam! Marlenes favoritt. Eller. Det vil si, magefølelsen, bokstavelig talt, sier det er det. Men man husker jo egentlig ikke så mye av selve burgeren, for aiolien kupper hele opplevelsen. Andrea gleder seg til å smake.

Døgnvill
Her har de gått for en burger laget utelukkende av grønnsaker, ingen bønner altså. Masse peppersmak og ganske bløt, men likevel henger den bra sammen. God idé å ha med aubergine, men savner kanskje litt den substansen bønner gir.

bilde-1

Alt i alt, er vi imponerte over den høye standarden på veggisburgere i Oslo by! Jakten vår fortsetter imidlertid utover våren. Vi har hørt at Illegal burger og Burger bar stiller sterkt. De påstår jo til og med å være spesialister. Dette må utprøves! Foreløpig er vi enige om at Dattera til Hagen går av med en soleklar seier. Hurra!

Posted in MAT

16 thoughts on “Oslos beste veggisburger

  1. Hadde vært fint å få vite hvilke som er veganske og hvilke som er vegetariske, eventuelt om det er selve burgeren eller tilbehøret som gjør dem vegetariske!

    1. Hei Torgeir! Enig! Vi er lei oss for at vi dessverre ikke har helt oversikten over det for denne gang. Har spist burgerne over tid, og ikke skilt mellom vegetar og vegan. Den eneste vi er heeeelt sikker på at er vegan er fra veganwagon, seff. Vi burde tenkt over dette, og blir inspirerte til å lage en egen veganversjon av kåringen. Burgerne er hundreprosent kjøttfrie, forsøker å skildre hele burgeropplevelsen og ikke selve bønnebiffen. Derfor tilbehøret får såpass med plass;) Suppler oss gjerne hvis du vet hvilke burgerne som er vegane, ser at kommentaren nedenfor beretter at burgeren på Dattera kan bestilles uten ost, og da er den vegan! Juhu:)

Leave a Reply