Yo! Veggisraps!

Jayzgronnsak

Rett før jul slapp rapperen Jay-Z en bombe som alle kjendisbladene kastet seg over. Neida, han og Beyoncé skulle ikke ha en baby til. Jay-Z annonserte at han skulle bli veganer. Dagen før sin 44. bursdag bestemte en av verdens største rappere seg for å “go vegan” i 22 dager, altså frem til jul. Han fortalte at han ble utfordret av en venn å være veganer til frokost, og det gikk overraskende bra. Dermed bestemte han seg for å gå på en plantebasert diett i 22 dager. Og ikke minst, Beyoncé skulle bli med!

Hvorfor kastet alle kjendisbladene seg på denne nyheten om Jay-Z’s matvaner? Var han den første kjendisen til å velge planter over kjøtt? Neida, lista over kjendiser som har tatt utfordringen og blitt veggiser for en stund er laaaaang: Oprah (hun fikk forresten hele staben sin – over 300 mennesker til å gjøre det samme), Gwyneth Paltrow, Zooey Deschanel, supermodellen Giselé osv osv osv.

Greia er at Jay-Z er en tøff mann, og ekte menn spiser kjøtt. Det er ihvertfall slik det ble forklart i USA. Dessuten er Jay-Z en grunnstein i rap-miljøet, og har vært det de siste 15 årene. Rap er jo ikke akkurat kjent for å kutte ned på overflodet. “Money, ho’s, cars and 40’s” er det du skal lengte etter om du vil være like swag som Hova, Kanye, 50 cent og resten av gutta.

Derfor er det ganske oppsiktsvekkende at Jay-Z går foran og kutter ut kjøttet, selv om han i etterkant fikk en del kritikk for å reklamere for kompisens vegandiett-kur som selges til en dyr pris. For min del er jeg glad for at Jay-Z valgte denne kompisen, og ikke en som utfordret han til å spise kjøtt til alle måltider. Jeg synes det er kult at han og Beyoncé viser at vegetarianere har cred. Det er også kult om de fortsetter og reduserer kjøttinntaket utover de 22 dagene.

Mitt håp for 2014 er at Jay-Z og Beyoncé inviterer Kanye, Snoop Dogg, 50 Cent og Dr. Dre til en Thansgiving middag uten kalkun. Mens A$ap Rocky og Tyler the Creator tar med en vegansk gresskarpai til dessert. Og at alt dokumenteres via Instagram, selvfølgelig. (Si fra hvis det skjer, folkens!)

P.S Lurer du på hvordan det gikk med Jay-Z og Beyoncé etter 22 dager? Sjekk her og sjekk Instagram-kontoen til Beyoncé  for bilder av maten.

Bilde: Wikimedia Commons

2 thoughts on “Yo! Veggisraps!

  1. Hva mener du med: “For min del er jeg glad for at Jay-Z valgte denne kompisen, og ikke en som utfordret han til å spise kjøtt til alle måltider.”? Jeg skjønte ikke helt.

    1. Hei! det jeg mener er at det er bra at Jay-Z valgte en venn som utfordret han til å redusere kjøttforbruket, og ikke en som oppfordret han til å fortsette i samme vante kjøttsporet. takk for kommentar! hilsen Zlata

Leave a Reply