Månedens grønne gutt – Januar

leo med ramme

Grønne Jenter har startet jakten på grønne gutter. Hvorfor? Vel, det gir oss en god grunn til å presentere gode forbilder, samtidig som vi kan sikle over bilder av kjekke menn. To fluer- en smekk der, altså.

Januar er over, og vi vil gjerne avslutte den med noe grønt og fint. Derfor har en enstemming jury valgt ingen ringere enn Leonardo Dicaprio!

Hvem:

Leonardo DiCaprio, også kjent som Leo, er filmskuespiller nominert til fire Oscars og en haug med andre priser. Ikke vunnet ennå, men vi krysser fingrene for han i år.

Hvorfor:

I tillegg til alle Oscarnominasjonene, filmene og poseringer for veggplakater bruker Leo sin kjendisstatus til å sette fokus på viktige klima- og miljøproblemer. I september 2013, etter den seneste rapporten til FN’s klimapanel, ga han sin fulle støtte til rapporten og gikk sammen med nettstedet Avaaz og støttet en underskriftskampanje for å kreve klimahandling. Han har også laget dokumentaren The 11th Hour som tar opp temaene klimeendringer, avskoging, utryddelse av dyrearter og utarmingen av verdens hav.. Ellers har han en egen stiftelse som jobber hardt for å bevare utrydningstruede arter, opprette verdens største marinereservat rundt Antarktis, bevare regnskogen og sørge for tilgang til rent vann for befolkningen i flere utviklingsland. I fjor fikk Leo og stiftelsen inn nesten 40 millioner dollar etter en kunstauksjon. Pengene skal brukes til prosjekter innenfor klima, miljø og hav. Det er bare å ta en titt på Facebook siden til Leo for å finne mer om engasjementet hans. Legg også merke til at halvparten av hans offisielle hjemmeside brukes på miljøengasjementet.

Grønne poeng:

10 av 10

Synes du det virker vanskelig å hoppe etter Leo? Neida, det er slettes ikke umulig. Vi skal kåre grønne gutter hver måned framover. Så alle gutter der ute, finn fram de grønne hjertene deres!

Bilde: ipernity.com/ Wikimedia commons
Rammeillustrasjon: Nina Karlsen Bellika

2 thoughts on “Månedens grønne gutt – Januar

Leave a Reply