Ut med bilen og inn med iskunst

isskulptur1 Theresesgate Oslove iskunst
Når man fjerner bilparkeringer i byrommet skaper man rom for nye muligheter. Slik som isskulpturene man kan se i Theresesgate i Oslo.

Jeg bor rett ved Theresesgate. Mang en gang har jeg ventet på trikken. Det står ”nå”, men trikken står bom stille lengre oppe i gata. I Thereses gate stoppes trikken ofte av feilparkeringer. Og ikke sjeldent krasjer den med parkerte biler. Kipt for bileieren og kipt for trikkepasasjerene.

Gjennom hele 2014 skal Bymiljøetaten undersøke potensiale for alternativer til bilparkering langs Theresesgate. Først ut er iskunst. Hele denne uka har iskunstneren Peder Istad arbeidet med installasjoner i is og lys. Lørdag 01. februar kl 12.00 er det gateverksted, hvor du kan være med å lage kunst av is.

is6

Jeg blir litt smånostalgisk av å tenke på de lyktene av snøballer jeg lagde når jeg var liten. Isskulpturene I Theresesgate tar snøballyktene til et nytt nivå. Jeg anbefaler å ta turen innom.

Takk til Mari Svolsbru for bildene.

Leave a Reply