Gjør det sjøl: Boksen går!

DIY, hermetikkboks, decoupage, tin can
Det slår ikke feil. Hver helg. Egg og tomatbønner til frokost. For noen år siden kunne jeg spise tomatbønner rett fra gryta. Da slapp jeg å vaske opp en ekstra tallerken. Det blir ganske mange hermetikkbokser i løpet av året. Spesielt om jeg i tillegg supplerer kostholdet med litt bokselapskaus. Det er ikke uvanlig. Herfra finnes det to alternativer:
1. Jeg leverer dem til glass- og metallinnsamling. (Godt alternativ)
2. Jeg lager noe nyttig av dem. (Artig alternativ)

Jeg valgte nummer to; pønta dem.

Før du begynner, få litt musikalsk inspirasjon av Los Lobos. Soundtrack: Tin Can Trust

Du trenger:
– En tom hermetikkboks
– En gammel serviett
– En saks
– Decoupage-lim (Jeg bruker limet som egner seg til servietter og som blir matt når det tørker)
– En pensel
– En avis
– Bånd (hvis du vil)

IMG_2994-red ps

Sånn gjør du:
Vask hermetikkboksen og ta av etiketten. Klipp til servietten slik du vil den skal ligge. Bruk kun det ytterste laget av servietten. Pensle lim på overflaten av hermetikkboksen.

IMG_3010-red ps

Med mindre du vil ha masse lim på bordet, bruk en avis som underlag.
Plasér servietten på hermetikkboksen. Vær nøye med kantene. De blir ofte stygge.
IMG_3011-red ps

Mal over med mer lim.
IMG_3012-red ps

Klipp av resterende papir rundt kantene. La boksene tørke. Til slutt kan du feste bånd rundt, eller la være.
Vips har du en ny blomsterpotte, en fargeblyantholder, q-tipsdispenser eller en fin boks til alle småtinga du ikke veit hvor du skal legge.

Har du gode ideer til andre ting som kan lages av gamle blikkbokser?

5 thoughts on “Gjør det sjøl: Boksen går!

  1. Har alt som skal til, utenom serviettene. Skal prøves :) Trenger både blyantholder og en ny blomsterpotte, nemlig. Flott blogg dere har, forresten – ny her!

  2. Dette var en veldig god idè, som jeg skal prøve.

    For å svare på spørsmålet ditt, så har jeg brukt mine blokkbokser til te-lysholdere på verandaen. Jeg har fylt de tomme boksene med vann og satt dem i frysen. Når de er bunnfrosne tar man dem ut, og kan bruke hammer og spiker på dem for å lage hull i ulke mønster og formasjoner (lurt å tegne med tusj først, eller spikre gjennom mønstret papir som man legger rundt). Jeg har også laget hull som jeg kan tre ståltråd gjennom slik at jeg kan feste dem til rekkverket.

    Jeg har ikke fått det til like fint som på dette bildet, men så fint kan det altså bli!
    http://www.gardeningclan.com/wp-content/uploads/2012/10/the_tin_can_candle_holder_f2qnx.jpg

    Forøvrig er det fint å google etter bilder “Can candle holders”.

Leave a Reply