Skredder, nei? Jeg reparerer selv!

Favirittskinnveska fra Beograd
Favorittveska fra Beograd, 2nd hand fra et market i sentrum

Hva gjør man når favorittveska er i ferd med å gå opp i sømmene? Ofte blir jeg overrasket over hvor enkelt det er å fikse ting selv.

Jeg har en tendens til å legge min elsk på noen få ting, og bruke de om og om igjen. De blir liksom en naturlig del av meg, og det føles rart å bytte de ut med nye ting. Konsekvensen blir jo som regel at disse yndlingstingene til slutt bærer preg av hyppig bruk. Det kan for eksempel innebære at knapper må erstattes, hull må sys igjen eller andre små reparasjoner.

Lærveska er kjøpt på et bruktmarked i Beograd. Den har vært med meg på både lesesalen og konserter, men har de siste månedene begynt å gå opp i sømmene på siden. I flere måneder planla jeg å legge turen til en skredder, men det hele ble stadig utsatt.

Her om dagen bestemte jeg meg for å gjøre et forsøk på å fikse veska, en gang for alle.

2 in one

Jeg valgte meg en litt tykkere hvit tråd og en nål som egentlig er beregnet på garn (fås kjøpt i hobbybutikker og strikkebutikker). Selv om det skulle litt ekstra kraft til for å komme igjennom læret, så gikk det veldig fort og greit.

Som en siste finish vasket jeg veska lett med en fuktig klut, lot tørke i noen minutter før jeg smurte veska med lærbalsam, som fås kjøpt på skobutikker. Da blir læret mykt, holder lengre og gjør at veska nesten ser ut som ny.

bilde 5
Lærbalsam til alle slags lærprodukter

4 grunner til å reparere selv:

  • Du sparer penger og tid til å finne noen som kan gjøre jobben for deg
  • Du tar gjerne enda bedre vare på den i etterkant, fordi du vet det er jobb å reparere
  • Du får god miljøkarma
  • Det føles bra å fikse ting selv

IMG_0537

Nå er jeg og veska klar for mange nye år sammen!

Alle bildene er tatt av Marte, bortsett fra det nederste som er tatt av Trine Guttulsrød.

One thought on “Skredder, nei? Jeg reparerer selv!

  1. Marte! Jeg har tusen ting av lær som bare venter på å bli reparert, og jeg får litt vondt i magen hver gang jeg går forbi en skredder eller skomaker – kanskje jeg heller skal dra opp nåla selv jeg også nå :)

Leave a Reply