Bytte til nytte!

IMG_9315

På torsdag hadde jeg planer med min fine lillesøster. Vi tok oss turen opp på Blindern, der Fremtiden i våre hender Oslo studentlag hadde arrangert byttemarked. Dette er en liten beretning om hvordan det gikk seg til og hva vi endte opp med.

Jeg må inrømme at jeg var rimelig stresset den dagen. Jeg hadde vært tidlig på jobb, blitt overtalt til å dra rett på styrketrening, for så å dra hjem og samle sammen klær i klesskapet som jeg ikke lenger trenger.

Først må jeg kanskje forklare litt mer om konseptet ”byttemarked”. Konseptet er veldig enkelt, du tar  med deg ting du ikke lenger trenger eller bryr deg om og bytter det mot noe nytt som noen andre ikke trenger lenger. Konseptet er fantastisk.

Jeg fikk rasket med meg fire plagg: den flotte rutete skjorta jeg en gang fikk av min venninne Sandra, en fargesprakende festkjole som min kjære mente lignet på et fruktfat, en hvit bomullstopp jeg aldri hadde brukt og en sommerkjole jeg arvet av tante. For dette fikk jeg 5 grønne lapper, en for hvert plagg pluss en bonuslapp for mitt gode humør.

byttemarkedjoin2

Byttemarkedet var allerede godt i gang, og flere hadde lagt igjen sine skatter. Vi lette ikke lenge før noe flott dukket opp. Oi, et blomstrete skjørt. Det kan jeg like. Min lillesøster fant en kjole i den ”eksklusive” bunken, disse plaggene kostet hele 3 grønne lapper. Vi løp ned på do for å prøve.

byttemarked2

Det var jo rett og slett helt ypperlig. Selv om min søster ikke endte opp med kjolen, falt hun pladask for den freshe rosa strikkede singleten. Perfekt for sommeren.

bytt

Det som er bra er at flere og flere får øynene opp for byttemarkeder. Nordmenn kjøper rundt 81 800 tonn klær i året, Frelsesarmeen mottar omtrent 32 tonn klær HVER dag. Byttemarked er en ypperlig idé. Tenk å kunne ikke bare gi bort klærne, men å få nye tilbake.

Så min oppfordring på starten av helgen er å slå seg sammen. Venner og venners venner. Inviter til vin- og byttekveld. Hvis ikke så arrangerer Framtiden i våre hender Oslo studentlag et enda større byttemarked på søndag fra 15-17 på Hausmania sammen med Kafé Presens. Sjekk det ut her og ta søndagsturen innom med noen gamle klær hvis du trenger en forandring.

5 thoughts on “Bytte til nytte!

  1. Åh, jeg hadde så lyst til å dra på søndag, men det var jo morsdag :) Men det går bra, er ikke så lenge siden jeg var på en litt mindre og privat byttekveld for veganske Oslojenter ^^ Og så populært som dette er for tiden, får jeg nok flere sjanser ;)

Leave a Reply