Inspirasjon på nettet

Inspirasjon på nettet
Jeg bruker litt for mye tid på internett, og spesielt på facebook. Fjesboka som min kjæreste sier, er blitt et av mine vinduer ut i den digitale verden. Når jeg går inn på facebook, ønsker jeg at veggen min skal være fylt med inspirerende saker.

Så her er min liste over fem sider på facebook som har gjort meg mer bevisst menneskene, detaljene og naturen rundt meg. 

Stakkars oss – gir deg de sjarmerende små detaljene med byen vår. Med en stor dose ironi framkalles Osloforelskelse. Etter at jeg begynte å følge historiekollektivet, har jeg blitt mye mer bevisst de vakre detaljene i den flotte byen min. Du kan følges Stakkars oss på facebook, bloggen, twitter og instagram. De samarbeider også med OsloBy, så bildene kan bli lagt ut der og. Ser du en morsom detaljer eller har en morsom historie,  ta bilde av det og send til stakkarsoss@gmail.com

Stakkars oss

Humans of Oslo – dokumenterer Oslos mennesker. Iffit Qureshi tar fantastiske bilder av hovedstatens befolkning  og dens mangfoldighet. På TEDxTalk beskriver Iffit 22. juli 2011 som et vendepunkt i hennes liv og hvordan Humans of Oslo har fått henne til å se menneskene hun tar bilder av, og ikke steriotypene som former oss. På facebooksidene beskrives prosjektet som en kjærlighetserklæring til Oslo. Bildene har også resultert i en fotoutstilling og mye medieoppmerksomhet. Jeg følger også Humans of India, Humans of New York og Humans of UN Climate talkes.

Humans of Oslo

Orddelingsmafiaen – på en morsom måte ønsker orddelingsmafiaen å forhindre forvitringen av det norske språket. For en dyslektisk språknærd er siden befriende morsom. Bilder av orddelingsfeil, som får deg til å le. Ser du en orddelingsfeil kan du ta bilde av det, dele det på deres facebookside eller twitter.

Orddelingsmafiaen

Min vakre by Oslo – liten by, store kontraster: er kollektivet for hobbyfotografer som viser deg den vakre naturen og landskapet Oslo har å tilby. Mange flotte bilder med høy kvalitet. Inspirasjon til å dra på eventyr og oppsøke alle de stedene jeg ikke har vært enda.

Min vakre by Oslo - liten by, store kontraster

Harvest.as –  er et nettmagasin som ble lansert i oktober 2013. Den røde tråden i nettsiden er relasjonen mellom mennesket og naturen. Innrammet med stilrent design og store bilder, får du servert betraktninger fra kjente og ukjente stemmer. Både kronikker, korte filmsnutter, dagbokinnlegg, intervjuer og reisereportasjer.  Det trente øye vil også kjenne igjen noen av Harvest-artiklene i Aftenpostens A-magasin. Følger dem på facebook, så får du deres siste innlegg rett inn på veggen din.

Harvest.as

Ser nå jeg har veldig mye “elsker Oslo”-sider, men jeg er en selverklært Oslo-patriot. Jeg mener at vi trenger ikke å reise langt vekk for å bli inspirert. Vi trenger bare å være mer bevisst på det mangfoldet rundt oss.

Jeg har lyst å lage en liste over inspirasjonssider om mat, stil og meninger. Hvilket fjesbokkollektiv eller blogg gir deg inspirasjon? Del gjerne listen din i kommentarfeltet.

2 thoughts on “Inspirasjon på nettet

Leave a Reply