En personlig invitasjon, et hemmelig møte og så, PANK!OSLO, for alle!

PANK- Blogg nr. 1

«Du er blitt personlig invitert fordi jeg mener du er en rå dame som har mye å gi av deg selv, som jeg tror vil synes dette er meningsfylt og gøy å være med på». En heller grå januardag får jeg en personlig invitasjon, nærmest i posten, men riktignok i innboksen. PDF’n var til og med lagret som «Invitasjon- Miriam», hvor ofte får man det i disse dager? Jeg fikk på følelsen at dette kom til å bli spesielt og bra, og jeg fikk rett.

Noen dager senere befinner ei rype av ei venninne og jeg meg i 2. etasje på Internasjonalen i Oslo Sentrum. Det er kø i den runde trappen, det kryr av damer i midten av 20-åra. Vi er egentlig ikke helt sikre på hva vi går til. Jeg har bare blitt beroliget med at det bare kommer til å være bra folk der. Jeg tar ho på ordet, dama som sitter på scenene og serverer meg en Ane Brun- assosiasjon kombinert med afrikanske toner, Hanna von Bergen, ho som inviterte meg. Videre kommer hovedarrangøren på banen, Ida Notvik. Hun har avgangseksamen på den danske skolen Kaospilotene, som kombinerer design med business, og en god dose kultur, for positiv sosial forandring. Idas idé for sin avgangseksamen er å skape (…) Et prosjekt av og for kvinner. En arena hvor damer kan møtes, ha det gøy og jobbe sammen mot et felles mål, å arrangere Oslos Rauseste Marked (…).

PANK betyr blakk på svensk. Og noe mer treffende kunne vel ikke dette prosjektet hete. Ida tar oss med på en spennende visuell reise som forklarer idéen. Den er såre enkel, allikevel så fremmed i et samfunn hvor stort sett alt koster penger, og handler om forbruk.

PANK- blogg 2

Vi som er inviterte, og alle andre nysgjerrige damer, kan altså komme på en eller flere av de feststemte møtene i de deilige bar-lokalene på Internasjonalen for å få et selvtillitsboost og å dyrke kreativiteten. Gjengen som står bak det hele vet å skape bra stemning, bryte isen på en delikat måte, og brått er du i en kreativ tankeprosess som du ikke engang visste at du hadde kapasitet til. Potetgull på baren, en rosa cocktail med ingredienser av folkelighet og raushet, og en invitasjon til å dekorere baren med ditt eget ønske «Before I die I want to….».

Å dra på møte en helt vanlig onsdag kveld får en ny mening! Det er workshop, minikonsert og bra damer! Optimismen bruser når forslagene hagler og det finnes ikke måte på hva vi kan lære av hverandre. Hva med en intro til coctail-miksing, lære å lage thaimat eller et lite kurs i vintagefrisyrer, reisetips, eller en ABC til å skifte dekk på bilen?

Idéene til Oslo Rauseste Marked kastes ut i januarluften. Er du gira på å bidra, så er det rom for mange flere, og ifølge PANK!OSLO går neste festmøte av stabelen allerede 19. februar. Så langt er jeg mektig imponert over hva disse festmøte-damene kan og ønsker å gi bort, bytte bort eller lære bort til Oslos befolkning den 29. mars på BLÅ. Da er nemlig alle, menn og kvinner, unge som gamle velkommen til å la lommeboka ligge igjen hjemme, og delta på noe som Oslo aldri har sett før, nemlig PANK! Oslos rauseste marked! Jeg gleder meg!

For mer info: PANK OSLO (fb), oslopank@gmail.com, eller #PANKOSLO (insta).
Foto: Roger Dean Olden.

Leave a Reply