Gjør det sjøl: Den gamle lyspæra

ferdig header
Du vet når du får en god idé? Når du får en lyspære over hodet, og hopper ut av badekaret mens du roper “Eureka!”. Okei da , det var ikke helt sånn. Dog føltes det litt sånn da jeg kom på andre måter å bruke den gamle glødepæra på.

På grunn av dårlig energieffektivitet er glødepæra på vei til å bli utfaset. Her kommer et tips til hva du kan bruke den gamle glødepæra til. Ikke finn på å lage disse her med sparepærer!

Jeg er tydeligvis en “better sorry than safe”-person. Jeg kuttet meg på de bittesmå glassbitene, og angra fryktelig på at jeg ikke hadde brukt kjøkkenhansker eller hagehansker. Bruk av vernebriller er heller ingen dårlig idé.

Soundtrack: The 3 R’s (Reduce, reuse, recycle) – Jack Johnson

Du trenger:
– En gammel lyspære som ikke lyser lengre
– Et gammelt perlekjede e.l. (Jeg kjøpte et armbånd av ferskvannsperler på Fretex)
– Ståltråd
– Bånd
– Kniv, syl og tang

Sånn gjør du:
Fjern den lille metallknotten på toppen med en knipetang. Bruk sylen til å fjerne den svarte dingsen på toppen. Denne er laget av glass, og knuser i bittesmå biter. Kutt av toppen av metallsokkelen slik at du får ut resten av innmaten. Ikke kutt så langt ned at du ikke har noe å henge ståltråden i. Få ut resten av innmaten. Jeg skrapte bort fugen først, og så knuste jeg glasset forsiktig . Etter det trakk jeg ut innmaten med en tang. Vær tålmodig og forsiktig. Det tar litt tid. Jeg ødela to lyspærer fordi jeg var for utålmodig.

Fotor0216192121

Lag et hull på hver side av metallsokkelen. Klipp i stykker det gamle perlesmykket. Tvinn sammen ståltråden, og tre på perlene.

tråd red

Fest ståltråden med perler på i hullene i metallet.

tråd og pære red

Fest båndene rundt metallet. Fyll i vann og blomster. Husk å levere inn innmaten til gjenvinningsstasjon. De skal verken i restavfall eller glass/metall. Til og med vanlige lyspærer har miljøgifter som bly.

ferdig red

7 thoughts on “Gjør det sjøl: Den gamle lyspæra

  1. Kult og dekorativt! :) Dette skal jeg prøve! Også vinflaske-trikset, da! ;)

Leave a Reply