Squash- & bønnebrownie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi vet ikke med dere, men brownie er noe av det aller beste vi vet. Dessverre kan livet som veganer føles som en liten mental stopper for browniesbakingen. Hvis du i tillegg helst spiser åtte browniestykker i samme slengen, som Andrea, får du kanskje også litt noia av å ha fortært ca. en kilo sukker og 500 g smør. Derfor tenkte vi å dele vegankollektivets kvasihemmelige og sunne bønnebrownieoppskrift med dere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alt du trenger for en veganvennlig og sunn (tør vi påstå) versjon av snadderkaka (aka brownie), finner du i lista nedenfor.

  • 1 squash
  • 1 boks mørke bønner
  • 3 ss kokossmør
  • ca. 2 dl agavesirup (smak til!)
  • 4 ss kokosnøttmel
  • 2 ss mandelmel
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 2 ss no-egg (blandes ut med 1 ss vann)

Vi lot oss inspirere av oppskriften på denne bloggen og fant etterhvert vår egen vri (vi synes blant annet at brownie med banansmak er dårlig deal).

1. Start med bønnene og squashen i stavmikseren. Foodprocessor gjør også susen. Mos det til det blir ordentlig glatt, ikke noen klumper her.

Nå ser det ut som middagsmat, men søtt skal det bli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Vi heller oppi de to desiliterne med agavesirup, og smelter kokossmøret før det også blandes med resten av mosen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. I en annen bolle starter vi med de tørre ingrediensene. Kokosmel og mandelmel helles oppi. Her står du fritt til å velge type mel, men dette er våre favoritter. Også den en-og-en-halve teskjeen med bakepulver får være med her.

4. No-eggen blander vi for seg selv etterpå. Vi blander 2 ss av selve pulveret med 1 ss vann.

de

5. Juhu. Nå har vi alle tre tingene ferdig! Da kan det blandes sammen til en herlig røre. Så er det bare å spise opp halve den deilige deigen før den forsvinner inn i ovnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stekes på 200 grader i rundt 30 minutter. Vi satte den midt i ovnen, og røra holdt til en form på 20 x 30 cm.

Anbefales på pippilangstrømpedager når man bare vil spise brownies til middag. La den stå i kjøleskapet noen timer før du nyter den! Her har vi prøvd å ta et bilde som avspeiler browniens herlighet. Det var dessverre litt umulig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Posted in MAT

2 thoughts on “Squash- & bønnebrownie

Leave a Reply