Sjekk grønt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så fin du er, der du holder “Stopp oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja”-parolen. Vannvittig sterk røst der du skriker “Solidaritet mellom generasjone!”. For en glød i øynene når du snakker om å gå tur i skogen. Må nesten snakke med deg…. Men hva skal man si?

Vel, Valentindagen har kommet og gått og jeg håper du har tilbragt den sammen med den eller de som står deg kjært. Dagen før dagen, fikk jeg en link til en artikkel som fikk meg til å le høyt og tørke tårene. En smart og kjempemorsom jente ved navn Suey Park fant på Twitter-emneknaggen #ActivistPickUpLines, og tvitrerne eeeeeelsket det! Forslagene til sjekkelinjer for aktivister ville ingen ende ta, og har nå oppstått i en egen Twitter-konto.

activist8

Så etter å ha tørket tårene, begynte jeg å tenke på hvilke linjer som skulle til for å sjekke opp en grønn jente eller en grønn gutt.

Her er mine topp 5 linjer til bruk på søta eller søtingen med klima- og miljøengasjement:

5. Ja, det er ille at forhandlingene om en ny og bindende klimaavtale går så treigt. Men VI trenger vel ikke forhandle? Du og jeg, middag en dag – avtale?

4. Tror ikke det er noe håp om at vi skal holde oss til 2-graders målet når du er her.

3. La oss ta toget til skogen og snakke lenge om hvordan vi kan redusere vårt økologiske fotavtrykk.

2. Skal du hjem og lage middag? Nei, ikke sløs med ressursene. La oss omfordele arbeidet OG ressursene – la meg lage den til deg.

1. Det er så mye kraft i engasjementet ditt. Du kunne elektrifisert hele Utsirahøyden alene.

activist6

activitst4
Bilde: Skjermdump fra Twitter

Allright, det er snart helg. Gå ut og spre litt grønn kjærlighet (og kanskje litt latter) med disse linjene. Si fra hvordan det går, da!

Leave a Reply