Grønne Jenter med økotips i ELLE

elle norge, fotballfrue, rosablogg, miljøtips, grønnere liv, økochic, elle grønt nummer

Men hei – det har dukket opp en ny favorittblogg! Ut med Fotballfrue, inn med de grønne ”rosabloggerne” Grønne Jenter, skriver ELLE i aprilutgaven som ankom bladhyllene i dag.

ELLE har skjønt at miljø er inn og har viet aprilutgaven til den grønne fargen. Økochic har aldri vært heitere, skriver de på forsiden. I bladet kan du lese om Cecilie Aurstad, journalist i ELLE, som prøver ut et mer miljøbevisst liv. Et eksperiment som førte henne til Grønne Jenter.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg har sett for meg prototypen på en miljøentusiast som en litt traurig, blek veganer med rastafletter og fiskebeinsbukse. De ti jentene som utgjør bloggkollektivet, ser definitivt ut som en gjeng jeg kan identifisere meg med. Overfladisk? Nu vel. Etter hvert som jeg leser de kvikke, kreative og inspirerende blogginnleggende deres, skulle jeg ønske jeg var en del av gjengen. Jeg har funnet min ledestjerne i den grønne jungelen!, skriver hun.

Vi var mer en villige til å lede ELLE gjennom miljøjungelen og ga dem 5 tips til hvordan man kan leve miljøvennlig i hverdagen. Kanskje du også vil prøve det ut?

1. Mat: Spis sesongbasert, lokalprodusert eller økologisk mat. Innfør én kjøttfri dag i uka. Det er både bra for miljøet og helsa di.

2. Klær: Inviter venninnene dine på byttekveld hvor dere bytter eller syr om klær. Det hele toppes med et par glass økologisk vin. Er du hardcore, kan du utfordre venninnene dine til shoppestopp.

3. Gaver: Tiden din er verdifull. Gode stunder med folk du er glad i kan ikke måles i penger. I stedet for å kjøpe materielle gaver, hvorfor ikke satse på å gi bort en opplevelse sammen med deg?

4. Reise: Har du utforsket de fine nærområdene dine? Du trenger ikke reise så langt for å få nye opplevelser. Lengre turer kan vi anbefale på sykkel, tog og båt. Utforsk konseptet økoturisme. Vi tror du vil bli positivt overrasket!

5. Oppussing: Bruk svanemerket maling. Tenk energieffektivisering: Etterisoler loft, skift til energiglass i vinduer og installer energistyring. Både miljø, innekomforten og lommeboka vil dra nytte av det!

grønne jenter, miljøtips, Elle, moteblad, kvinneblad,

Som journalisten i ELLE skriver er det ikke så vanskelig å leve litt grønnere: Om du ikke går all in for grønt, går det an å ta små, grønne valg i hverdagen. Det er også viktig å huske at det du er engasjert i og snakker om har ringvirkninger på samfunnet rundt deg. Mange økochics blir flere økochics!

Løp å kjøp ELLE og fortell oss hvordan din miljøkamp går!

One thought on “Grønne Jenter med økotips i ELLE

Leave a Reply