Gjør det sjøl: Uten nerden stopper verden

Uten verden stopper nerden, hjemmelaget gave, nerdegave, gav til nerd, datagave

01001110        0100010         01010010       01000100
Nei da, jo da.

Jeg smiler så søtt jeg kan, vifter med øyevippene. “Kan du fikse dataen min?”

Soundtrack: Barenaked Ladies – History of Everything (Big Bang Theory theme)

 

En av mine aller beste venner er datanerd. Sånn ordentlig datanerd, sånn som gir navn til serverne sine og sånt. Du vet, en mann som bare må skru en teknisk dupeditt fra hverandre for å se hvordan den ser ut inni. Jeg er veldig takknemlig for at jeg kjenner en sånn en (og at jeg slipper å være det selv), og bestemte meg derfor for å lage en passende gave til ham.

Du trenger:
– Gammelt datatastatur
– Gammel ramme
– Et stykke fint papir
– Limpistol
– Saks
– Blyant
– Pinsett

A best 2

Et tastatur har jo bare én av hver bokstav. Det setter litt begrensninger til hva du kan skrive. Jeg hadde bestemt meg for hva jeg ville skrive med datatastene, og fikk derfor hjelp til å samle de bokstavene jeg trengte. Du kan dog skrive mye artig med kun én av hver bokstav. Ramma har jeg hatt hengende på veggen lenge. Papirstykket er faktisk en tapetprøve som jeg fant i et interiørmagasin.

Sånn gjør du:
Klipp til papiret slik at det passer inn i ramma. Tegn opp streker på papiret der du vil at tastene skal ligge. Jeg kan anbefale å tegne under tastene, og ikke over. Blyantstreken over blir mer synlig når den henger på veggen.

IMG_3054 red

Lim på tastene der du har merket opp. Jeg brukte en pinsett for å plassere dem. Det blir desidert penest om du plasserer lim på tasten først, i stedet for å plassere lim direkte på papiret. Det er veldig enkelt, men krever en stødig hånd. Jeg plasserte glasset tilbake i ramma da den var ferdig, men det er selvsagt en smakssak.

A best 3

Uten nerden stopper verden!

forsøk 2

2 thoughts on “Gjør det sjøl: Uten nerden stopper verden

Leave a Reply