Vårens mote

vårmote tips gjenbrukstøy vintage tips til gjenbruksshopping

Fuglene synger og grillsesongen har begynt – det er på tide å sjekke ut vårmoten. Grønne jenter valgte gjenbruksvarianten, som både er trendy, billig og miljøvennlig. Med hjelp fra Fretex på Grünerløkka prøvde vi åtte vårlige antrekk. La deg insipirere!

Fretex på Grünerløkka er blant de kuleste gjenbruksbutikkene i byen, og det er butikksjef Brita Mikkelsen som har satt sammen antrekkene for oss.

– Vi i Fretex har en bred kundegruppe og ser at mange av de som kommer til oss ønsker å skape sin helt egne, unike stil. Her har de muligheten til å finne noe kanskje ingen andre har. Vi ser for eksempel at folk søker lyse farger når våren gjør sitt inntog, og ulike pastellvarianter er veldig ettertraktet. Dette gjerne i kombinasjon med noe litt røffere, som en rocka skinnjakke. Striper er en klassiker, og er dermed et godt kjøp da det kan tas frem år etter år. Denim i ulike variasjoner rives vekk fra butikken på Grünerløkka, og da er det særlig olajakker og olashortser folk er ute etter, forklarer Brita.   Fretex på Østlandet får i gjennomsnittlig inn 17 tonn klær daglig på vår sorteringssentral på Alnabru, så det er store muligheter for å finne vårgarderoben hos oss.

Det er ikke så rart at Fretex får inn mange tonn klær hver eneste dag for nordmenn har shoppe-dilla. De siste 20 årene har klesforbruk nesten doblet seg. Ved å kjøpe brukte klær kan vi bidra til å snu denne trenden.

På bildet over har Malin på seg:

Genser: Nutmeg – Chicago Bulls kr 149,-,  bukse: Levi’s 501 kr 149,-, belte: 29,- og sko: Mejlj kr 149,-

Celiné vårmote gjenbruk vintage veske hatt tips til mote våren 2014

Lan Marie har på seg:

T-Skjorte: B&C collection kr 49,-, Bukse: Toni’s kr 149,-, Hatt: Mariada kr 149,-, Belte: HM kr 29,-, Veske: (ingen label) kr 119,-

vårmote årets vårmote 2014 vinatge gjenbruk Fretex

Johannes anntrekk:

Genser: Utzon kr 139,-, Kjole: Cubus kr 79,- ,Veske i skinn: kr 350,-, Sko: kr 79,-, Smykke: kr 80,-

Vårmote tips til antrekk våren 2014 gjenbruk Fretex

Kari-Anne har på seg:

Bluse: Vero Moda kr 49,-, Stripete jakke: Zara kr 99,-, Olajakke: Levi’s kr 349,- , Bukse: Kari-Annes egne, Sko: HM kr 69,-, Smykke: kr 60,-

Vårmote gjenbruk Fretex vintage mote vår 2014

Her er Malin ikledd:

Snekkershorts: Jackpot kr 149,-, T-Skjorte: Russel Athletic kr 49,-, Cap: kr 39,-, Sko: Aldo kr 149,-

Gjenbruk vårmote mote vintage Fretex hatt striper skinnjakke

Johanne har på seg:

Kjole: Vero Moda kr 79,-, Jakke: Nümph kr 399,-, Sko: Dunnes kr 149,-, Hatt: (Ingen label) kr 119,-

gjenbruk grønne jenter tips vårmote rosa skinnskjørt vintage Darth Wader

Kari-Anne er ikledd:

Skjorte: Junkfood kr 49,-, Strikket cardigan: (ingen label) kr 139,-, Skjørt i skinn: (ingen label) kr 199,-, Sko: Samsøe&Samsøe kr 199,- og Smykke: 80,-

Grønne jenter vintage gjenbruk Fretex silkebukser vårmote tips til mote vår 2014 trendy ryggsekk

Lan Marie har på seg:

Genser: Silkehuset – specially made for Oslo kr 139,-, Bukse: Mango kr 89,-, Sekk i skinn: (Ingen label) kr 250,- og smykke: kr 60,-

grønne jenter gruppebilde mote gjenbruk Fretex retro vintage kyssemunn kyss mote vår 2014

Vi håper du ble inspirert til å prøve ut miljøvennlig vårmote. Det ble i alle fall vi (aka jenteband fra 90-tallet).

Tusen takk og smask til:

Fretex på Grünerløkka og Brita Mikkelsen som satt sammen og lånte oss antrekkene.

Jeanette Økland som var vår eminente fotograf.

Ingvild Midthaug som la sminken vår.

 

Fretex hjelper ulike mennesker å komme ut i arbeid, og bidrar til et bedre miljø gjennom blant annet gjenbruk og gjenvinning. Fretex har butikker i hele Norge – finn den nærmest deg her. I tillegg har de en nettbutikk.

8 thoughts on “Vårens mote

  1. Åå, dere er så dyktige! Jeg er imponert og inspirert, over denne saken og bloggen forøvrig:) Gleder meg til å følge dere videre.

    1. Tusen takk, Ragnhild. Om du kommer over noen gode, grønne historier i India, vil vi gjerne ha gjestebloggere. Utroliggøy at du skal til India igjen. Si ifra om du vil ha en hindi-date:)

  2. Hei jenter! Kreativ, interessant og kul blogg dere har. Jeg og mitt merke M.A. GardeRobe er en del av Designerkollektivet, et fellesskap som i dag teller rundt 25 norske designere, med egen butikk i tredje etasje på GlasMagasinet. Hos Designerkollektivets designere er slow fashion, kvalitet og godt håndtverk i fokus, og vi teller flere redesignere. Fra i morgen og frem til tirsdag neste uke organiserer to av Designerne (Linda Sofia og M.A. GardeRobe) Redesign Skjortedager. Det blir salg av utrolig mye kult til barn og dame, man kan ta men en skjorte selv og få det sydd om og det blir demonstrasjon av modellering på byste. Dere må gjerne like oss (Designerkollektivet) på Facebook, og for øvrig spre det glade budskap om butikken vår og disse morsomme dagene med fokus op design, gjenbruk og miljø. Jeg sender gjerne flyer/invitasjon på mail og dere gir meg en mailadresse. Ha en flott dag videre.

    1. Hei Marianne! Takk for godord om bloggen vår. Vi skal følge med videre på hva dere driver med, fikk med oss dette litt i siste liten. Gi oss gjerne en lyd om dere har flere spennende prosjekter eller eventer på gang. Vi kan kontaktes på gronnejenter@gmail.com!

  3. Pingback: #engangtil |

Leave a Reply