Oslo Vegetarfestival 2014 – en grønn romanse

2014-05-12 18.49.56

En av årets favoritt-helger er over for mitt vedkommende. Det er den type helg man krysser av i kalendere allerede i januar, og som man vet kommer til å bli en nytelse fra ende til annen. Legg til ingredienser som det å oppgradere seg på informasjonsfronten, gå bananas hva angår etisk shopping, og er du heldig finn partneren i ditt liv! Jeg snakker om Oslo Vegetarfestival 2014.

Aldri før i dette langstrakte land kan det ha befunnet seg flere vegetarinteresserte på samme sted, som under årets festival. På grunn av suksessen fra i fjor med over 2000 besøkende på en dag, ble det i forbindelse med 5-årsjubileet utvidet til å være over 2 dager i år. Rammen for det hele var de flotte lokalene til DOGA, Norsk Design og Arkitektursenter, midt i Oslo sentrum. Det var hipt, kult og konstant trengsel. For festivalen er blitt et møtested for alle. Hipstere, småbarnsfamiler, religiøse, alternative og ikke minst, Ola Nordmann. På et tidspunkt tok jeg meg selv i å tenke at de snart må utvide til Oslo Spektrum. Og hvilken glede er ikke det, for en østfolding som ble veggis i en alder av 13 år. Og som over halve livet har ført en ensom kamp mot fordommer, utallige utspørringer og forsvarstaler, stort sett hver gang jeg har satt tenna i en vegansk matpakke!

Fotor0512164745

På Oslo Vegetarfestival befant jeg meg i mitt rette element! Så til de grader at jeg var så gæren og slo til på noe jeg aldri har gjort før, og aldri trodde jeg skulle gjøre. Jeg meldte meg på speeddating i siste liten. Og er du som meg, så trodde du kanskje dette var litt 1990. Jeg fryktet at vi kom til å være fire påmeldte. Hva skulle vi snakke om? Gulerøtter? Hva i all verden snakker man om på 3 minutter? Og hvem i all verden går på speeddating, tenkte jeg? Den sympatiske og kjekke frivillige, som tok imot registreringen min, sa at det var like skummelt for alle. Så jeg tok utfordringen. For en som elsker nye opplevelser, gjerne så grønne som mulige, så må jo det å speeddate på en vegetarfestival, være innafor!

Arrangørene visste hva de drev med. Det var kø for å komme inn i lokalet! Vi var nærmere 60 stykk. Jeg hadde aldri i mitt liv kunne forestille meg dette. Bordene var pyntet med hvite duker og roser, og ispedd utallige Love Hearts, for den rette stemningen. Mitt inntak av kjærlighet i form av sukkertøy har aldri vært større enn på den neste 1 ½ timen! Etterpå var jeg helt utslitt. Tenk deg 3 minutter per person og ca. 15 menn rett etter hverandre! Dessverre innså jeg snart at jeg muligens hadde registrer meg i feil alderskategori, da jeg satt ovenfor et par stykk på min mors alder. Men siden det var venteliste, så var det ikke så mye å få gjort med det… Uansett var det en opplevelse uten like…Hvor mange det var som fant den store kjærligheten på årets vegetarfestival er jeg usikker på. Man aldri før har jeg møtt så mange hyggelige vegetarinteresserte i løpet av så kort tid!

Fotor0512165332

Om du drømte om å lære å lage nøttemelk, spise «mere kål, mindre jål», trene, fråtse i veganske retter og raw food, meditere, fordype deg i mat og dyrevern, bli medlem av et dyrevennlig nettverk, eller booke deg en etisk reise, så fant du alt, og så mye mer på Oslo Vegetarfestival 2014. La nysgjerrigheten trigges og ganene gledes, og sett et kryss i kalenderen for neste års festival!

For mer info: http://vegetarfestival.no/
Foto: Miriam Jøms (& Quan Tran).

Leave a Reply