Berlin, baby!

 

sykkel

Man trenger ikke reise langt før man er på ekspedisjon, men hvis ‘utlandet’ har en magisk tiltreknigskraft på deg, er Tyskland verdt et besøk eller tre. Guri bor i Berlin, og deler her sine tre beste transport-tips.

1: Reis sakte
Det er ikke nødvendigvis billigere å ta bussen enn å fly. Men det kan være vel så hyggelig! Med en god bok, litt snop og musikk på øret kan du dagdrømme om Don Quijote mens de danske vindmøllene ruller forbi vinduet.
Sist jeg reiste langt med buss fikk jeg ikke på meg skoene da jeg var framme. Beveg litt på føttene underveis, så unngår du det samme problemet!
Her finner du gode buss og togalternativ:

  • Eurolines (kjører Oslo-Berlin for 829 DKK)
  • NSB har samlet informasjon om togreiser til utlandet her.
  • På nettsiden InterRail er det enkelt å sette sammen en reise som er tilpasset ditt reisemål (for eksempel Berlin ;)).

Lurer du på hvilken transportmetode som er mest miljøvennlig? denne grafen til www.sightline.org gir en grei oversikt. Spoiler alert: Det beste er å gå eller sykle…

Skilt

2:  Achtung! Hold deg på sykkelstien…
Tyskere er (no surprise) ordensmennesker. Det positive med dette er at de  har egne felt for syklistene. Mil etter mil.
Men pass på! Du får sinte blikk og tilrop om du som syklist forviller deg over i fotgjengerfeltet, eller (gud forby) om du som fotgjenger prøver deg i sykkelfeltet. Skyllebøttene jeg har fått når jeg, noe distre, har brukt føttene i sykkelfeltet skremte nesten vannet av meg… Jeg anbefaler likevel sykling på det aller varmeste! Sjekk ut Lila Bikes for billige leiesykler.

3: Reis kollektivt
Kollektivsystemet i Berlin er niiiice! Uansett hvor jeg skal trenger jeg ikke gå langt før jeg finner en buss, S-bahn eller U-bahn. Og jeg trenger sjeldent vente lenger enn fem på holdeplassen. Her er ruteplanleggeren som får deg fra Alexanderplatz til Brandenburger Torg på null komma niks!

Bonusinfo!
Hvis du velger å bruke bilen i Berlin, bør du sjekke ut denne nettsiden. Kun biler som møter visse klimastandarder får lov til å kjøre i sentrum av byen!

Ellers er det bare å nyte byen og livet. Ha en fin ferie!

Berlin

Foto er tatt av gjesteblogger selv.

2 thoughts on “Berlin, baby!

  1. Bra med søkelys på utslipp fra reising til og fra feriemål. En flytur mellom Oslo og Berlin og tilbake tilsvarer at en gjennomsnittlig personbil kjøres i 2000 km.

Leave a Reply