Gjør det sjøl: Vinflaska


red2Er du en av dem som hele ungdomstiden brukte vinflasker som lysestaker? Jeg også.
Er du også en av dem som nå syns det å bruke vinflasker som lysestaker er litt tacky? Jeg også.

Jeg liker vin. En konsekvens av å like vin er at det hoper seg opp av tomme vinflasker. De står ved siden av kjøleskapet. Der blir de ofte stående ganske lenge.
Før brukte jeg de gamle vinflaskene som lysestaker. Etterhvert følte jeg at de mistet sin estetiske effekt. De mistet sin sjarm. Kan hende var det jeg som var blitt eldre, men vin kom jeg jo ikke til å slutte å drikke.
Her får du tips til hvordan du fremdeles kan bruke vinflaska som lysestake. (Eller bomstervase, eller noe annet fint)

Du trenger:

– En tom glassflaske
– Neglelakkfjerner med aceton
– Bomullstråd
– Ligther/fyrstikker
– Veldig kaldt vann (helst oppi en vask)
– En gammel serviett
– Decoupage–lim
– En avis
– En saks
– En pensel
– Vernebriller (evt. solbriller) og hansker
IMG_2972- red ps
Glass knekker om det blir utsatt for høy varme, for så å bli utsatt for kulde. Det er altså det jeg gjorde ved hjelp av bomullstråd og neglelakkfjerner (aceton).  Jeg kan anbefale denne filmen. Jeg måtte prøve ganske mange ganger før jeg fikk det til. Vær tålmodig.

Slik gjør du:
IMG_2981-red ps
Vask flaska. Gni bort etiketten i varmt vann.
Mål opp bomullstråden. Den skal surres seks ganger rundt flasken der du ønsker den skal bryte. Knytt endene sammen. Kutt av løse tråder. Tre tråden av flasken. Ta på deg gummihansker og vernebriller. Dypp tråden i neglelakkfjerner. Tre tråden tilbake på flaska. Det kan bli litt sølete, så gjør det på en avis.

Ta av deg gummihanskene, men ikke vernebrillene.

IMG_2987-red ps
Tenn på tråden på flaska. Snurr flaska raskt rundt og rundt helt til flammen slukker.

IMG_2995-red ps

Dypp den så i veldig kaldt vann. Glasset bryter der tråden satt. Kuttet blir ikke nødvendigvis helt rett. Det er lett å kutte seg. Vær forsiktig.

IMG_3003-red ps
Så til dekorering. 
Tørk glasset. Klipp til servietten slik du vil den skal ligge på flaska. Bruk kun det ytterste laget av servietten. Mal glasset med decoupage-lim. Jeg bruker limet som egner seg til servietter og som blir matt når det tørker. Bruk en avis som underlag.
Plasér den tilklippa servietten der du ønsker at den skal være. Mal over med mer lim. Bruk myke bevegelser, serviettene er tynne.  La tørke. 
Jeg hadde igjen litt pynt fra da jeg lagde lyspærevaser, og avsluttet dekoreringen med litt ståltråd og perler fra den gang.

img_3553 red

 

One thought on “Gjør det sjøl: Vinflaska

Leave a Reply