#superhagen

IMG_4022 Grønne fingre, balkongdyrking, grønt, økologisk, dyrke selv, brekkbønner

Jeg har fått en jungel i vinduskarmen! Meningen var å få en bugnende balkonghage. Men jeg er en overbeskyttende ”mor” og klarer ikke la plantene få flytte ut enda.

I mars dro Zlata og meg på Majobos balkongdyrkekurs. Vi var grønnskollingene som vil ha grønne fingre. Så, to måneder senere – hvordan har det gått? Har vi gjort alt det vi skulle? Gitt plantene nok kjærlighet og vann?

Forholdet mellom om meg og mine nysådde frø tok en turbulent vri allerede på tur hjem fra kurset. Papirpottene likte seg ikke så godt i plastposen hengende og dingle på styret. Selv om noen frø forsvant, gikk det heldigvis bra med de fleste.

Etter at pottene hadde tilbragt noen dager under svart plast og frøa hadde begynt å spire, fikk de flytte ut i vinduskarmen. Og når de ble enda litt større fikk de mer jord og større potte.

blomster2 grønne fingre, dyrke selv, balkongdyrking,

Ved hjelp av litt tid, vann, lys og kjærlighet. Vips!

FØR:

IMG_3967 dyrke selv, planter, tips til dyrking

ETTER:

IMG_4017 dyrke selv, grønne fingre

Det er rett og slett magi!

De to siste uken har plantene fått lufte seg litt innimellom. Eller, jeg har herdet dem som det heter på fagspråket. Jeg har båret dem ut på verandaboret på balkongen og tatt dem inn igjen etter noen timer. De ser ut til å like seg ute, men jeg er allikevel veldig redd for at vindene skal knekke dem (eller at noen skal være slemme mot dem).

Nå må jeg bare jobbe litt med min egen seperasjonsangst så jeg ikke kveler de unge, grønnes livsglede. Neste oppdatering: Får de flytte ut?

2 thoughts on “#superhagen

  1. Jeg veit hvordan du har det! Klarer ikke skille meg fra squash-plantene mine :) De blir nok inne bare litt til…

Leave a Reply