Saftig og smakfull nøttestek med god klimasamvittighet? Test selveste Fotballfrues oppskrift!
Her om dagen fikk vi middagsbesøk av en venninne fra Lillehammer. Hun ga bare en times varsel, men hadde til gjengjeld med ingredienser og oppskrift på noe som skulle vise seg å bli en heidundranes god nøttestek. Den ble saftig og smakfull, med skikkelig digg tekstur. Oppskriften hadde hun funnet på bloggen til selveste Fotballfrue, med følgende ingredienser:
Nøttestek til 3 personer
1 løk
300g sopp
Smør til steking
3 hvitløksfedd
200 g cashewnøtter
200 g paranøtter
125 g revet cheddar
25 g revet parmesan
1 egg
2 ss. gressløk (eller andre urter)
80 g brødsmuler (ferske eller tørkede)
Stekes på 180 grader i 1 time
Før steking:
Kjøttforbruket i Norge har steget fra 46 kg per person i 1989 til 68 kg per person i 2011. Ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) står kjøttproduksjon for hele 18 prosent av verdens totale klimagassutslipp. I tillegg til klimahensyn, så er det også bedre for helsen vår om vi spiser mer grønnsaker og litt mindre kjøtt (spesielt rødt kjøtt).
Takk til Fotballfrue for god og miljøvennlig vegetaroppskrift!

For mer inspirasjon til deilige vegetarretter, se http://www.gronnhverdag.no/nor/Mat-drikke/Kjoettfri-mandag
Kilder:
http://www.forskning.no/artikler/2012/mars/315996
http://www.forskning.no/artikler/2013/desember/375113
One thought on “Fotballfrues fantastiske nøttestek”