Syklende Chris

sattsammen
Det aller fineste med å reise er å bli kjent med bra folk.

Å komme til en helt ukjent by, men bli mottatt av noen som bor der, er en helt annen opplevelse, enn å bare løpe rundt for å ta bilder, stilt opp ved siden av de mest kjente turistattraksjonene (selv om det også er gøy da!). Derfor er couchsurfing så utrolig bra. Man får en sjanse til å oppleve landet og kulturen man besøker, gjennom å bo hos de lokale. Det handler ikke om gratis overnatting hos noen man egentlig ikke så interessert i å bli kjent med, men å skape nærhet i en globalisert verden.

Det blir fort en sofaforespørsel om dagen, krypende inn i innboksen. Mange vil bare surfe sofaen i kollektivet, men noen ganger er det en hittil ukjent venn som har skrevet til oss. Det er så spennende å vente på besøk av en eventyrer, og vite at vi blir skrevet inn i deres historie.

Den mest uforglemmelige eventyreren som har vært innom, er kanskje Chris. Han skrev til oss på todagers varsel. I en stund hvor vi egentlig hadde bestemt oss for å ta en liten pause fra å hoste folk. Det hadde blitt litt mye etter at en fyr, som nektet å prate noe annet enn de ti norske ordene han kunne til oss, var her i to uker. OG spilte Scooter veldig høyt. Vi trengte en pause, men Chris skulle jo sykle verden rundt

1016281_10100335955270354_2015471597_n

Tre uker tidligere hadde han sakte syklet ut fra Paris, mot verden. Med to sykkelvesker foran, to bak, og en sekk på ryggen. Da vi møtte ham skulle han en snartur innom Norge, og hadde visum til Russland i baklomma. Han ville rekke gjennom alle landene han klarte, og ende opp i Australia. Tidsrammen var to år, og planen var ikke mer satt enn som så.  Vi satt rundt kjøkkenbordet og drakk te. På bordet lå Europa brettet ut som en svær duk, sykkelstiene lyste mot oss. Det var vanskelig å ikke gi opp livet i Oslo, og suse av gårde med Chris. Vi spurte og grov. Hvor skal du etter det? Hvor lang tid kommer det til å ta? Chris hadde sånn passe oversikt, og dro ofte på smilebåndet av våre mange og rare spørsmål.

Når man får besøk av en sånn couchsurfer er det nesten som å reise selv. Hvis du, som oss, har lyst til å følge med på Chris unike eventyr, og la deg inspirere til å sykle rundt i verden en gang, følg med på bloggen hans, her: http://www.crazyguyonabike.com/doc/reallylongway

CHRIS, WHERE ARE YOU NOW?

Han ble forresten en snakkis i russiske aviser: http://news.tut.by/kaleidoscope/369810.html#co

2 thoughts on “Syklende Chris

Leave a Reply