Verdens miljødag på St. Hanshaugen 5. juni!

Grønne jenter, lansering, røde lepper
Dagene går raskere og raskere nå som sommeren er her, og før vi visste ord av det, viste kalenderen juni. Det betyr at verdens miljødag er rett rundt hjørnet og vi skal selvfølgelig delta! Vi har nemlig blitt invitert av Bydel St. Hanshaugen til å delta på deres arrangement “Verdens mijlødag” torsdag 5. juni, som er en del av Folkehelsedagene på St.Hanshaugen. Det hele går av stabelen kl. 16.00 på Knud Knudsens plass rett ved St. Hanshaugenparken. Vi gleder oss veldig!

Verdens miljødag skjer i regi av FN og dagen har blitt markert siden 1972 for å øke folks bevissthet rundt miljøspørsmål. Det er like viktig da, som nå. I år er temaet “Sårbare øystater og klimaendringene”. Det er få steder man ser klimaendringene så klart som på små øystater i blant annet Stillehavet. Her ser man allerede effekten av global oppvarming. Det illustrerer hvorfor det haster å gjøre noe.

Vi synes at det er fantastisk at bydelen St.Hanshaugen går foran og tar initiativ til å arrangere en lokal markering. For hvis det er noe det trengs mer av, så er det nettopp lokalt engasjement. Dette har vi tenkt til å snakke mer om i appellen som vi skal holde på torsdag, sammen med blant annet Framtiden i våre hender og Stiftelsen Miljøfyrtårn. Vi kommer også til å ha en stand, der alle kan komme å slå av en prat. Vi vil gjerne at alle som vil, kommer til standen vår og deler sine tanker om hvordan man kan leve mer miljøvennlig! Vi håper så mange som mulig stikker innom St. Hanshaugen på torsdag og hilser på.

Er du ikke i Oslo, så oppfordrer vi til å undersøke om det arrangereres markeringer der du er eller bare fundere over hva du selv kan gjøre for å leve mer miljøvennlig, eller hvordan du kan engasjere ditt lokalsamfunn i større grad. Slå dere løs! Se mer om arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/854709181211486/?ref_dashboard_filter=upcoming

Leave a Reply