Returkartonglotteriet

IMG_4234 red2Hva ville du brukt 10.000 kroner på, hvis du skulle brukt dem på noen andre en deg selv?

Returkartonglotteriet har holdt på i atten år. Selv husker Grønne Jenter det fra TV-skjermen da vi var ungjenter. For å være ærlig trodde vi at lotteriet var forsvunnet for godt, men slik var det ikke. Hvert år i atten år har det blitt delt ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner

Grønne Jenter syns det er lurt å resirkulere kartong, og derfor har vi inngått et samarbeid med Grønt Punkt Norge. Sammen ønsker vi å øke entusiasmen rundt kartonggjenvinning.


Kartonggjenvinningsentusiasme.
Jeg smaker på ordet. Selv forbinder jeg entusiasme med en følelse på linje med fyrverkeri av glitrende enhjørninger og pinata fylt med rosa sukkerspinn. Jeg får ikke den følelsen når jeg tenker på melkekartonger.

Det er egentlig litt dumt. Hvert år kvitter nordmenn seg i snitt med 140 drikkekartonger hver. Det blir noen kartonger, det.
Vi i Grønne Jenter vi syns det er sabla kult å vite at det å resirkulere kartonger sparer miljøet for store utslipp av klimagasser. Klimagasser som bidrar til at isen i polarområdene smelter. Klimagasser som får havet til å stige. Klimagasser som skaper klimaendringer, som gjør at tusenvis av mennesker får livene sine ødelagt.

Kartonggjenvinning redder verden litt. Litt mer entusiastisk nå?

1234708_481129385353736_7548104164335355384_n

Hva om vi forteller deg at samtidig som du redder verden litt, også kan sørge for at et formål du liker kan vinne 10.000 kroner?

Slik gjør du:
– Gå inn på www.returkartonglotteriet.no
– Trykk på «Bli med!»
– Fyll ut skjema
– Trykk på «Send inn informasjon».
– Del i sosiale medier

Grønne Jenter har bestemt seg for å nominere Herligheten Parsellkollektiv, hvor vi har vår egen lille parsellhage. Vi ønsker at flere skal få muligheten til å oppdage hvor flott det er å dyrke sin egen miljøvennlige mat, midt i hovedstaden. Ti tusen kroner skal brukes på videreutvikling av konseptet, til utstyr og til kompetanseutvikling.

IMG_4206

Hva ville du brukt 10.000 kroner på, hvis du skulle brukt dem på noen andre en deg selv?

Grønne Jenter har inngått et betalt samarbeid med Grønt Punkt Norge for å fronte Returkartonglotteriet.

One thought on “Returkartonglotteriet

Leave a Reply