Slik ser en feminist ut

IMG_4124 Grønne jenter, oslo, herligheten, parsell, feminisme, feminist, slik ser en feminist ut,  miljø, klima

Vi gjør som Obama. Stiller oss opp med et skilt for å fortelle at vi er feminister. Du behøver ikke brenne bh-er eller hate menn for å kalle deg selv feminist.

Anette Garpestad, Marta Breen og Madeleine Schultz har tatt initiativ til kampanjen “Feminist, ja visst”. Det er den norske grenen av en internasjonal trend trend på sosiale medier hvor folk deler bilder for å fortelle at de er feminister.  Jentene forteller til NRK at kampen for kvinner er langt fra vunnet.

– Feminisme er ikke bare et ord, feminisme er fremtiden til alle unge mennesker i dette landet. Feminisme er nødvendig for økonomien, for miljøet, for kulturen, for idretten, for menneskers rett til å leve fritt. Om ikke det er viktig å slåss for, så er det ingenting som er det, forsetter Madeleine Schultz til NRK.

Vi er enige og vil også være med på å renvaske f-ordet. Hvorfor er vi feminister?

IMG_4110 grønne jenter, miljø, klima, kvinner, feminisme, feminist, slik ser en feminist ut, feminist javisst,

Miriam: Jeg er feminist fordi jeg er for rettferdighet, for alle!

IMG_4208 grønne jenter, feminisme, slik ser en feminist ut, miljø, klima, feminisme

Marlene: Fordi jeg tror på likeverd mellom kjønnene! Jeg vil at kvinner og menn skal ha samme muligheter til å velge, til å leve de livene de vil leve.

IMG_4196 grønne jenter, feminisme, miljø,

Andrea: Jeg ser ikke hvorfor noen skulle ha problemer med å kalle seg feminist. Jeg er feminist på samme måte som jeg er antirasist; jeg tror på solidaritet med historisk marginaliserte minoriteter. Jeg tror på å være medmenneske, og at det å være feminist handler nettopp om dette; selv om vi er ulike er vi like mye verd. PS: Jeg elsker å ha hårete legger!

IMG_4177 grønne jenter, olso, prasell, hage, grønt, miljø, feminisme, feminst

Malin: Selvfølgelig er jeg feminist. For feminister er nemlig ikke mannehatende surtruser. Kvinner tjener 85 kroner for hver 100-lapp menn tjener. Er du en av dem som syns det er ålreit at kvinner og menn har like rettigheter i arbeidslivet, lik mulighet til å bli leder, like pensjonsmuligheter? Gratulerer, du er feminist!

Er du en av dem som syns det er ålreit å ha kontroll over din egen kropp, at det er du som bestemmer om du skal ta abort, du som bestemmer når du vil ha sex og hvem du vil ha sex med? Gratulerer, du er feminist!

IMG_4114 feminist, grønne jenter, miljø. feminisme, slik ser en feminist ut

Zlata: Jeg er feminist fordi jeg mener at alle bør ha lik tilgang og rett til delta i arbeidslivet og offentlig rom. Feminisme handler ikke om bare om rettigheter og krav for kvinner, men heller om likhet for begge kjønn i familiehverdagen, arbeidslivet og i det offentlige rom.

IMG_4222 grønne jenter, miljø, klima, feminisme

Kari-Anne: Jeg er feminist fordi jeg mener at menn og kvinner skal ha de samme mulighetene. Jeg vil at menn og kvinner skal ha like mye makt i samfunnet. Fremdeles er det slik at menn tjener mer enn kvinner, og flere menn er sjefer. Derfor trenger vi fremedeles feminismen!

IMG_4218 grønne jenter, oslo, pasell, herligheten, feminisme,

Marte: Jeg er feminist fordi jeg ønsker meg et samfunn hvor ingen blir forskjellsbehandlet basert på kjønn. Kvinner og menn er nemlig akkurat like mye verdt!

Hvorfor er du feminist?

One thought on “Slik ser en feminist ut

Leave a Reply