Vinn gratisbilletter til Månen!

IMG_4981 Torill, månefestivalen, grønne jenter, økologisk,

Gartneriet ved gamlebyen i Fredrikstad bugner av duftende blomster. Det er et tydelig tegn på at Månefestivalen er rett rundt hjørnet.

Månefestivalen arrangeres i idylliske gamlebyen i Fredrikstad fra 25 til 27 juli. Grønne jenter har blitt invitert til å ha stand på festivaltorget og vi gleder oss stort til en unik og grønn festivalopplevelse. Da vi på lørdag møtte daglig leder for festivalen Torill Frydenlund i festivalgarteriet, fortalte hun om erfaringer med å utvikle en grønn musikkfestival.

– Miljø har vært en viktig del av festivalen helt fra vi startet av. Vi var en av de første festivalene som begynte med pant på ølglassene, sier Torill som du ser på bildet over.

månenblomst grønne jenter, månefestivalen, fredrikstad, økologisk månen,

IMG_4953 grønne jenter, økologisk, dyre økologisk, månefestivalen, fredrikstad
Marte, Siri og Zlata ser og smaker på plantene i festivalgartneriet.

Kvinnelig line-up

I år er det kun kvinnelige artister som skal spille på Månefestivalen. Patti Smith er en av headlinerene, i tillegg kan du få høre blant annet Mari Boine, Beth Hart, Suzanne Vega og Katzenjammer.

– Vi og andre festivaler har blitt kritisert for å ha få kvinner på programmet. På et tidspunkt stod det mest kvinner på blokka til bookingansvarlig, så da bestemte vi oss likeså godt for å kun booke kvinnelige artister i år, forteller Torill.

– De er valgt fordi de er dyktige artister, ikke først og fremst kvinner, legger hun til.

Et bevis på at dette har falt i smak blant publikum, er at festivalen i år ble utsolgt for festivalpasse fortere enn de har vært noen gang tidligere. Fremdeles gjenstår kun noen få dagspass.

Festivalen ble startet som en venners venner-festival i 2001, hvor arrangørene lagde festival på tre uker. Da de så hvor mange som kom, bestemte de seg likeså godt for å fortsette. Festivalen er drevet som et ideelt aksjeselskap, hvor alt overskudd går tilbake til kulturvirksomhet. Torill forteller at målsettingen hele tiden har vært at Månefestivalen skal være en festival for alle, og årlig er det mellom 30.-40.000 innom gamlebyen i løpet av festivalhelgen.

Det er 10-12 som jobber med festivalen året rundt, mens hele 400 jobber som frivillige i forbindelse med festivalen. Festivalområdet har plass til 3.000 betalende besøkende per dag.

Miljø i sentrum

Torill er spesielt opptatt av formidling av miljøsaken for å skape mer engasjement blant folk flest. Månefestivalen ønsker å være et utstillingsvindu for økologisk og kortreist mat, økologisk hagebruk og etisk forbruk. Gjennom dette håper festivalen å engasjere og inspirere publikum, samarbeidspartnere og resten av festival-Norge.

– Grønne jenter passer som hånd i hanske inn på festivalen; både med tanke på profil, budskap og årets tydelige kvinneprofil. Vi ønsker at Månefestivalen skal være et utstillingsvindu for en bærekraftig livsstil, forteller hun.

De viktigste miljøtiltakene på festivalen er økologisk dyrking, økologisk mat og formidling rundt miljøsaken. Er vi heldige, så blir det også plass til en utstillingshage med bie- og humletema på festivalområdet.

I festivalgartneriet hvor vi møtte Torill blir blomstene som skal pryde festivalområdet dyrket fram på økologisk vis, godt hjulpet fram av en gjeng smilende frivillige som tok imot oss med åpne armer. Ikke rart at Grønne Jenter gleder seg til de skal på Månen.

billetter grønne jenter, vinne billetter til månefestivalen, fredrikstad, juli, 2014, festival, musikkVinn festivalbilletter

Vil du oppleve fantastiske Månesfesivalen? Grønne jenter er så heldige å ha fått 2 helgepass som vi lodder ut. Festivalpassene er utsolgt – så dette er en unik mulighet til å få ta del i hele festivalens festligheter.

Slik kan du være med i trekningen:

1. Lik Grønne Jenter på Facebook og lik delingen av dette innlegget på Facebook,

3. og gi oss ditt beste miljøtips i kommentarfeltet under Grønne Jenters delingen av dette innlegget på Facebook. Bruk #grønnkonkurranse

Vi trekker en heldig vinner søndag 20. juli! Vinneren får begge festivalpassene slik at han/hun kan ta med en venn.

Grønne jenter på Månefestivalen

Det økologiske torget i gamlebyen er åpent for alle, og ligger utenfor selve festivalområdet. Her har vi blitt invitert til å ha stand sammen med blant annet Oikos og Framtiden i Våre Hender. Tidlere har vi samlet inn miljøtips på St.Hanshaugen i Oslo. Nå er det Fredrikstads tur! Vi gleder oss til å høre om dine beste miljøtips for nærmiljøet. Kom innom og hils på, da vel!

Johanne vil også dele et klimaeventyr fra scenen på Torget. Johanne har lang erfaring fra teater, så dette blir en fin fortellerstund for både barn og voksne. Følg med i festivalprogrammet for tidspunkt!

Vi håper å se deg i gamlebyen i slutten av måneden! Smask!

IMG_5011

3 thoughts on “Vinn gratisbilletter til Månen!

  1. Det som er viktig for meg, er at alle kan spise seg mette, noe dessverre mange ikke kan rundt omkring på denne vår klode, så ved siden av å gjenvinne, gjenbruke osv er det viktigste for meg Å IKKE KASTE MAT

  2. Jeg har et forslag som vil jevne ut forskjellene noe: alle som tjener over 10 millioner i året, må dessverre sette punktum mellom 1 og 0(det fører til ett kraftig kutt-fra 10 til 1 million) ,de pengene man sparer på dette viset, kan brukes mer fornuftig!

  3. Åh, det så kjempefint ut der! :) Jeg har hatt lyst til å dra på Månefestivalen i mange år, men det har alltid kræsjet med noe annet. Håper de har en så bra lineup en annen gang også :)

Leave a Reply