Sju måter å vise kjærlighet på

https://www.flickr.com/photos/amylloyd/4808757119
Creative commons flickr: Amy Falce

Juni har vært en måned der mange av mine nærmeste har hatt bursdag, og juni er min bursdagsmåned også. For noen uker siden hadde jeg en samtale med en god kamerat om kjærlighet.

Vi satt på en Løkka-kafe og drakk kaffe, så spør han “Johanne, hvor mange måter viser du kjærlighet på?”. Rart, men jeg hadde aldri tenkt på dette sånn. Heldigvis hadde min kloke kamerat tenkt en del på dette. Her er hans liste med mine eksempler:

 

1. Si det muntlig

Siden jeg var liten har pappa hver kveld sagt “veldig glad i deg, Johanne”. I noen familier sier man ikke sånt, men i min sier vi det hele tiden.

 

2. Gjøre tjenester

I kameratgjengen til en bekjent pleier de å stille opp for hverandre. Når en skal male huset, kommer hele kameratgjengen, og hovedpersonen stiller med mat og øl. Er ikke det en fin tradisjon?

https://www.flickr.com/photos/adwriter/257937032/in/photostream/
creative commons flickr: Patrick

 

3. Vise det fysisk

Klemmer, håndtrykk og stryk. Mange nordmenn, inklusiv meg selv, er litt klønete på dette.

 

4. Gi tid og oppmerksomhet

Min tante gir alltid tid og opplevelser som gaver til bursdager, og det er kanskje de beste gavene jeg har fått. Husker da jeg var ti og vi var og spiste på en italiensk restaurant i Oslo, stor stass. Jeg setter pris på folks tid.

 

5. Gjennom å lage mat

“Du vinner en manns hjerte igjennom magen” er et uttrykk. I India bodde jeg hos en dame som levde etter denne regelen. Hun brukte timer på å lage mat til sin kjære mann.

 

https://www.flickr.com/photos/helenasicily/8419616459/in/photostream/
creative commons flickr: Helena Eriksson

 

6. Gi gaver

For noen er dette en veldig viktig måte å vise kjærlighet på, men noen ganger synes jeg gaver kan bli litt feil kjærlighetserklæring. Blomster, det digger jeg.

 

https://www.flickr.com/photos/gi/594913302
creative commons flickr: Gisela Giardino

7. Beskrive kjærlighet skriftlig

Noen av de største kjærlighetserklæringene jeg har fått, er i brev. I en boks på Nesodden har jeg lagt dem som mine små juveler. Her har jeg brev som bestevenninnene mine og jeg skrev til hverandre på barneskolen. Og brev jeg har skrevet til tidligere kjærester, men aldri sendte. I bursdager og til jul synes jeg ofte at kortet er viktigere enn gaven jeg får.

 

Kommer dere på andre måter å visse kjærlighet på? Hva har vært deres største kjærlighetserklæring?

https://www.flickr.com/photos/lanier67/2867696607
Creative commons flickr: Paul Liberwirth

One thought on “Sju måter å vise kjærlighet på

Leave a Reply