#engangtil

shoot_alleshoot_alle gjenbruk, mote, vinatge, engangtil, mette-marit, grønne jenter, jenny skavlan

Vi i grønne jenter digger gjenbruk. Med trutemunn og tøy fra Fretex, som på bildet over, er vi i vårt ess. Men enda mer digger vi at selveste H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit nå retter oppmerksomhet mot gjenbruk og plagg som alltid brukes #engangtil.

Fredag 5. og lørdag 6. september arrangerer Fretex og Kronprinsessen gjenbruksdager i Fredrikstad (fredag) og Bergen (lørdag). Det blir blant annet catwalk, auksjon og redesign-workshop. For anledningen har flere av Kronprinsessens plagg blitt redesignet. I tillegg kan man by på en hel del av hennes gamle plagg på auksjonene. Grønne Jenter reiser til Fredrikstad på fredag og håper å gjøre noen skikkelige gjenbrukskupp!

Forrige uke debuterte Kronprinsessen på instagram.

Fotor090472219I første post viste hun viste fram en strikkecardigan som har fått henne gjennom mange regværsdager (venstre). Den er hennes #engangtil-favoritt. Mette-Marit oppfordret samtidig andre til å dele sine favorittplagg – de som brukes om og om igjen.Vi tok utfordringen – her er noen av våre #engangtil-favoritter:

zlata, shoot_alle gjenbruk, mote, vinatge, engangtil, mette-marit, grønne jenter, jenny skavlan

Zlata: Denne lange sommerkjolen sikret jeg meg på en byttedag tidligere i år. Kjolen passer perfekt til en sommer ved havet, og jeg tror denne blir en del av sommergarderoben i mange, mange år fremover. Noen vil kanskje kjenne igjen kjolen fra fjorårets H&M sommerkolleksjon? Jeg synes det er fint at moteplagg faktisk blir brukt mer enn en sesong.

ka, shoot_alle gjenbruk, mote, vinatge, engangtil, mette-marit, grønne jenter, jenny skavlan

Kari-Anne: Strikkegenseren kjøpte jeg for 12 år siden og den har vært en favoritt siden. Sommer som vinter, og fest som hyttetur. I høst blir den favoritt, igjen. Den passer perfekt over det meste og holder meg akkurat passe varm.

Siri, shoot_alle gjenbruk, mote, vinatge, engangtil, mette-marit, grønne jenter, jenny skavlan

Siri: Ullgenseren arvet jeg av en tante jeg var veldig glad i, og dette var den absolutt feteste av de titalls ullgenserene hun hadde plukket opp på 80-tallet. Gensern har blitt brukt like mye på byen i Oslo som på Finnmarksvidda. Cardiganen er heklet av en stor sammenhengende tråd tror jeg, og det er fryktelig irriterende når den fester seg i cirka alle dørhåndtak. Elsker den fortsatt og bruker den masse. Arvet av mamma.

johanne, shoot_alle gjenbruk, mote, vinatge, engangtil, mette-marit, grønne jenter, jenny skavlan

Johanne: Dette er drømmekjolen som jeg alltid ender opp med, etter å ha stått en time foran klesskapet og prøvd å finne det perfekte antrekket som får meg til å føle meg glad, fjong og litt fargerik. Kjolen ble kjøpt på en liten vintagebutikk i et smug i København i 2005. Siden har den vært en trofast følgesvenn på filmpremierer, festivaler, tøffe arbeidsmøter og på Oslos dansegulv. Med en blomst i håret og ballerinasko føler jeg meg som en liten vintageprinsesse!

Fotor090473157

Lan: Denne vår/høst-jakka kjøpte jeg i en bruktbutikk på Fiji i 2011. Jeg var på vei fra et opphold på Tuvalu der jeg hadde blogget om klimaendringer i Stillehavet og skulle rett fra ekstremvarmen til en konferanse i vårlige New York. Det eneste jeg hadde i kofferten var slitne og utvaska shortser og t-skjorter og jeg trengte åpenbart noe varmere og finere å gå med. Denne jakka var perfekt og har siden blitt et favorittplagg. Veska er vintage fra butikken Reprise og har allerede gjort nytte for seg mange ganger siden jeg kjøpte den tidlig i august.

marte2, shoot_alle gjenbruk, mote, vinatge, engangtil, mette-marit, grønne jenter, jenny skavlan

Marte: Denne fargespettede singleten fra JC kjøpte jeg i Tromsø for hele 7 år siden, og den har blitt brukt vanvittig mye. Kvaliteten er det ikke noe å si på, og den er lett å kombinere med ulike farger og materialer. Et lite hull har jeg sydd igjen, men det synes ikke. Favorittplaggene mine får være med meg i mange år, det blir nesten som et kjærlighetsforhold!

 

Bildet øverts er fra fotoshoot med Fretex på Grünerløkka. De lånte oss antrekkene som butikksjef Brita Mikkelsen satte sammen. Jeanette Økland var vår eminente fotograf, og Ingvild Midthaug la sminken vår. Se resten av bildene fra fotoshooten her.

2 thoughts on “#engangtil

Leave a Reply