Leonardo, min miljøhelt!

Leonardo, Dicaprio, Klima, climate, UN, Ban Ki Moon

Jeg vil gjerne slå et slag for min store miljøhelt Leonardo Dicaprio og hans klimatale til verdens ledere. Alle har kanskje fått med seg Herry Potter-stjerne Emma Watson sin nydelige feminismetale, men har du hørt Leos klimatale?

Denne uken er statsledere, næringstopper og kjendiser i New York for den årlige åpningen av FNs generalforsamling. Som en del av dette hadde Ban-Ki Moon invitert til en klimakonferanse for å få fart på arbeidet med en internasjonal klimaavtale. En av de som talte på tirsdags klimamøte var Grønne jenters store miljøhelt Leonardo Dicaprio.
Her er talen han holdt til verdens ledere:

You can make history.. or be vilified by it.

Det er ikke til å gjemme bort at jeg har vært og er blodfan av Leo. Jenterommet mitt hadde en egen Leo-vegg. Videokassetten med Titanic ble spilt om og om igjen. Og jeg elsket scenen mot slutten der Kate og Leo står på rampen av båten, hendene utstrukket og Celine Dion som synger «My heart will go on». Leo var min drømmeprins.

For et miljøhjerte varmer det spesielt når Leo også har et sterkt klimaengasjement. Visste du at Leo har en egen stiftelse som jobber for å bevare utrydningstruede arter, opprette verdens største marinereservat rundt Antarktis, bevare regnskogen og sørge for tilgang til rent vann for befolkningen i flere utviklingsland? Kåringen av den første grønne gutten var nemlig Leo. Drømmen er jo at Leo og vi i Grønne jenter (eller i hvert fall jeg) skal på en grønn date med Leo.

På lørdag var det klimademonstrasjoner over hele verden, og den største av demonstrasjonene var i New York. Over 400.000 marsjerte i New Yorks gater for å vise sitt engasjement for klima. Og Leonardo var også i toget og gikk sammen med urfolksgruppene. Sukk, han er så kjekk.

Og om du ikke har fått med deg Emma Watson sin feministtale, så får du den her:

PS: Bildene er tatt fra Leos facebooksiden. Vi er venner… eller jeg er fan…

One thought on “Leonardo, min miljøhelt!

  1. Godt å høre at det ikke bare var meg som ble mo i knærene – og dagdrømmingen om at Leo skulle banke på min dør – igjen ble satt i livet. Green Love. Jente, snart 28 år. Ps. talen til Emma Watson gjorde også inntrykk – a true star!

Leave a Reply