Grønne Jenter tester: Kosmetikk – Øyesminke

Fotor0926212457

I sommer fikk vi i Grønne Jenter tilsendt masse kosmetikk. Som seg hør og bør – vi er jo tross alt rosabloggere! Hvor mange kjemikalier får du i deg før frokost? I dag starter vi en serie om kosmetikk. Kosmetikken har vi fått av Green Spirit og Marina Miracle
Vi i Grønne Jenter har brukt sommeren på å teste miljøvennlig kosmetikk. Brukt tid på å lese, undersøke og teste. For å være ærlig er vi like grønne (pun intended) som da vi startet. For hva skal vi egentlig se etter?

make up, eco, green spirit, miljøvennlig sminke, sminke, miljø, grønne jenter,
1. Er kosmetikken sertifisert? 
Sjekk om kosmetikken er sertifisert. Se etter merker som for eksempel Svanen, EcoCert, Naaf, Debio eller kaninen.  Spørsmålet er jo hva de ulike sertifiseringene garanterer.

sertifiseringer

Er kosmetikken sertifisert av Svanen eller Naaf betyr det at de har gode kriterier for allergi/helse/miljø-belastende stoffer, men betyr ikke nødvendigvis at ingrediensene er økologiske eller ikke testet på dyr. EcoCert garanterer at en prosentandel av ingrediensene er økologiske. Kaninen garanterer at kosmetikken ikke er testet på dyr. Sjekk mer her.
Andre gode kilder: ErDetFarlig.no

2. Unngå de verste ingrediensene.
De fleste av oss vet at det er lurt å unngå parabener, men få av oss forstår innholdsfortegnelsen av produktene vi smører oss inn med hver dag. Visste du forresten at mange tannkremer inneholder bittesmå plastbiter?
En idé kan være å lære seg noen av de tekniske navnene, og unngå akkurat dem neste gang du kjøper kosmetikk. Liste finner du her.

3. Unngå dyreplagerne
Dyrevernalliansen har laget en liste over produsenter som ikke tester på dyr. Den finner du her.

make-up, eco, miljøvennlig, sminke, kosmetikk, grønne jenter, green spirit

Finnes det i det hele tatt kosmetikk som oppfyller alle disse kravene? Det aller beste for både helsa og naturen (og våre forvirra hoder) er jo helt klart å kutte ut sminken. Grønne Jenter ønsker ikke bygge opp under økt forbruk, men sminke er noe vi bruker hver dag. Derfor mener vi det er viktig å vise alternativene til de varene vi bruker hver dag, og ikke kommer til å slutte med.

Ettersom vi ikke er kjemikere, har vi verken mulighet eller kompetanse til å teste kosmetikkens innhold. Vi kan kun teste det som allerede finnes på markedet ut fra noen kriterier. Er det sertifisert? Er det økologisk? Er det testet på dyr? Er produktet godt nok til at vi hadde brukt det til hverdags?

Vi har fått sponset utrolig mye sminke av Green Spirit. Alt fra merket Terre d’Oc som er sertifisert av EcoCert. Produktene fra Green Spirit er heller ikke testet på dyr. Vi har også fått kosmetikk fra Marina Miracle, hvilket vi kommer til å omtale senere.

Vi starter med testing av øyesminke fra Terre d’Oc.

Terre d’Oc Powder Eye Shadow.
Pris: 129,-
99% av de totale ingrediensene er av naturlig opprinnelse. 10% av de totale ingrediensene er fra økologisk landbruk. Uten mineraloljer, parabener, syntetisk parfyme- og fargestoffer. 
poxder

Hva mener de grønne jentene?
Mange fine farger, og vi er fornøyd med hvordan den sitter på. Den kan være litt vanskelig å håndtere ettersom den er i pudderform, og drysser også litt.

Terre d’Oc Compact Eye Shadow
Pris: 129,-
99% av de totale ingrediensene er av naturlig opprinnelse. 20% av de totale ingrediensene er fra økologisk landbruk. Uten mineraloljer, parabener, syntetisk parfyme- og fargestoffer.
compact

Hva mener de grønne jentene? 
Alle jentene er fornøyd med denne. Noen av fargene blir litt for sterke, spesielt de som er kraftige fra før. De lyse fargene ble fort favoritter, og ble ofte i en kombinasjon med andre produkter til for eksempel soting av øyene. Malin har brukt den fast siden i sommer. Hun har atopisk eksem, og har ikke reagert på den.

Terre d’Oc Kohl 
Pris: 139,-
Dette er en kajal som gir store og kraftige linjer med sterke farger. 100% av de totale ingrediensene er av naturlig opprinnelse. 20% av de totale ingrediensene er fra økologisk landbruk. Uten mineraloljer, parabener, syntetisk parfyme- og fargestoffer.
kohlHva mener de Grønne jentene?
Dette ble raskt en favoritt hos jentene. Den har en deilig konsistens og er behagelig å ha på. Den gir store og kraftige linjer, som resulterer i intense øyne. Det eneste minuset at den fort smitter av, og linjen som en gang var på øyelokket ligger rett under brynet.

Terre d’Oc Eye Liner
Pris: 99,-
100% av de totale ingrediensene er av naturlig opprinnelse. 20% av de totale ingrediensene er fra økologisk landbruk. Uten mineraloljer, parabener, syntetisk parfyme- og fargestoffer.
kajalHva mener de Grønne jentene?
Vi er generelt ganske fornøyd med eye lineren også. Den gir en tynnere strek en Kohl, men som i likhet med Kohl-en smitter også denne ganske mye av.

Terre d’Oc Mascara
Pris: 179,-
98% av de totale ingrediensene er av naturlig opprinnelse. 54% av de totale ingrediensene er fra økologisk landbruk. Maskara uten mineraloljer, parabener, syntetisk parfyme- og fargestoffer.

mascara
Hva mener de grønne jentene?
Dette er det produktet vi har vært minst fornøyd med. Hun som testet mascaraen hos oss opplevde at mascaraen klumpet seg, og at den var umulig å vaske bort.

Husk Facebook-konkurransen vår, hvor du kan vinne sminke fra Green Spirit. Hva er det teiteste du har gjort for å bli vakker? 

8 thoughts on “Grønne Jenter tester: Kosmetikk – Øyesminke

  1. Hei Malin,

   Jeg er Norges andre “grønne” make-up artist, og startet nylig opp konsept med import av etiske og økologiske sminkemerker, sammen med nettbutikk og Norges første rene sminkesalong. Har du en e-post jeg kan nå deg på?

 1. Beste rosabloggen! Hva med å teste ut hjemmelagd kosmetikk?
  Mine favoritter er:
  Ansiktsrens av laxerolje og olivenolje : http://www.theoilcleansingmethod.com/
  Ansiktskrem: http://www.eatingbirdfood.com/2011/11/homemade-all-natural-face-cream/

  Skal prøve leppepomade og barberskum snart!
  http://www.everyday-simple-living.com/homemade-shaving-cream.html
  http://www.everyday-simple-living.com/homemade-lip-balm.html

  Hilsen Thea Kristine

 2. Jeg har nå prøvd en annen mascara fra Green Spirit, ECO Minerals Natural Mascara. Denne klumper ikke og er veldig lett å vaske vekk med vann. Trenger ikke lenger å bruke sminkefjerner :)

Leave a Reply