Flink Pike med norgespremiere

Flink pike på topp

I forbindelse med verdensdagen for psykisk helse, er det norgespremiere for dokumentarfilmen Flink pike av den prisbelønte regissøren Solveig Melkeraaen i morgen, fredag 10.10.2014. Vi i Grønne Jenter støtter Solveigs modige og viktige dokumentar, og gleder oss til premieren.

Flink pike har allerede fått mye mediaoppmerksomhet og gode kritikker, og vil bli vist på kinoer over hele landet.

Solveig beskriver den personlige dokumentaren med følgende ord:

– Jeg har vært vant til å klare alt, men så en dag sier det stopp. Jeg legges inn med diagnosen alvorlig depresjon. Elektrosjokk blir redningen. På få uker gjør behandlingen meg helt frisk, og jeg vender tilbake til i livet mitt med kjæreste, jobb, familie og venner. Det er nesten for godt til å være sant. Den store redselen er å miste alt igjen. Jeg tar tak, forsøker å være snill med meg selv, men det viser seg at ”flinkismønstrene” er vanskeligere å kvitte seg med enn jeg hadde trodd.

Flink Pike-plakat -2Flink pike omhandler universelle tema som behovet for – og tapet av kontroll, skildret gjennom Solveig og hennes nærmestes opplevelser av en vanskelig tid. En film om håpløsheten og avmaktens tårer, men også om håpet og galgenhumorens befriende latter. (klippet fra Facebooksiden til Flink pike).

Flink pike alene

Nysgjerrig? Klikk her for å se trailer.

Bildene er publisert etter godkjenning fra regissør Solveig Melkeraaen.

Leave a Reply