For noen år tilbake ble jeg skikkelig hekta på rødbeter. Siden jeg også er veldig glad i burgere, tenkte jeg at beteburgere måtte være midt i blinken.
Trikset med beteburgere er å sørge for nok stivelse, egg og smør slik at burgerne ikke blir tørre og detter fra hverandre i stekepanna. Det går fint an å variere med ulike typer rotgrønnsaker; oppskriften under er bare én av mange muligheter. Jeg brukte tre ulike betetyper; røde, gule og polkabeter (hvit- og rosastripete). Anbefaler egentlig å kun bruke røde, siden fargene til de to andre betetype vil bli overdøvet av de røde.

Beteburgere med ruccola, rømme og stekt rugbrød (4 porsjoner)
6 middels store beter
1 potet
2 løk
4 fedd hvitløk
4 egg
1 fersk chili
En pose med sopp (champignon eller aromasopp egner seg bra)
1 squash
1 pose ruccola
1 boks rømme
Oppskåret rugbrød
Rikelig med smør til steking
Salt og pepper
Evt litt frisk timiam eller rosmarin

Bruk rivgjern til å raspe opp betene, squashen og poteten. Finhakk løk, hvitløk, chili og sopp. Bland dette godt sammen med eggene i en bolle, og tilsett salt, pepper og urter. Form til små burgere med to spiseskjeer, og stek på middels høy varme med rikelig med smør i stekepanna. Burgerne er klare når de har blitt crispy og brune på den siden du har stekt de. Fres opp rugbrødskivene i litt smør, og servér med frisk ruccola og en dæsj rømme. Pynt med samme urten(e) som du evt brukte i burgerne.
Bon appétit!
