#kjøttkutt: Beteburger med ruccola og rømme

IMG_0961

For noen år tilbake ble jeg skikkelig hekta på rødbeter. Siden jeg også er veldig glad i burgere, tenkte jeg at beteburgere måtte være midt i blinken.

Trikset med beteburgere er å sørge for nok stivelse, egg og smør slik at burgerne ikke blir tørre og detter fra hverandre i stekepanna. Det går fint an å variere med ulike typer rotgrønnsaker; oppskriften under er bare én av mange muligheter. Jeg brukte tre ulike betetyper; røde, gule og polkabeter (hvit- og rosastripete). Anbefaler egentlig å kun bruke røde, siden fargene til de to andre betetype vil bli overdøvet av de røde.

IMG_0946

 

Beteburgere med ruccola, rømme og stekt rugbrød (4 porsjoner)

6 middels store beter

1 potet

2 løk

4 fedd hvitløk

4 egg

1 fersk chili

En pose med sopp (champignon eller aromasopp egner seg bra)

1 squash

1 pose ruccola

1 boks rømme

Oppskåret rugbrød

Rikelig med smør til steking

Salt og pepper

Evt litt frisk timiam eller rosmarin

IMG_0947

 

Bruk rivgjern til å raspe opp betene, squashen og poteten. Finhakk løk, hvitløk, chili og sopp. Bland dette godt sammen med eggene i en bolle, og tilsett salt, pepper og urter. Form til små burgere med to spiseskjeer, og stek på middels høy varme med rikelig med smør i stekepanna. Burgerne er klare når de har blitt crispy og brune på den siden du har stekt de. Fres opp rugbrødskivene i litt smør, og servér med frisk ruccola og en dæsj rømme. Pynt med samme urten(e) som du evt brukte i burgerne.

Bon appétit!

IMG_0962

Leave a Reply