Uti vår parsellhage

herligheten_hoved

I april fikk Grønne jenter seks kasser i Herligheten. Gjennom sesongen har Kari-Anne, Johanne og Zlata dokumentert nedturer og suksesser i parsellhagen.

klargjøring_felles

Starten. Vi var så heldige og fikk en hel sesong der vi prøvde oss som urbane bønder i Herligheten parsellhager. Midt mellom E6 og Operaen lå kassene våre og venta på oss. Vi starta i slutten av april etter at Kari-Anne og Zlata hadde vært på dyrkekurs hos Majobo. Jorda ble klargjort, og vi putta våre første jordskokker nedi 29. april.

jordskokkene starter_KA

De første spirene. Jordskokkene fikk vi av de herlige folka i Herligheten. Etterhvert utvida vi med planter som hadde spiret inne, og blitt herda ute på balkongene våre. Det var viktig, lærte vi på kurset.

johanne planter ut_KA

Utplanting av herda planter. Her ser du Johanne plante ut noe salat. Da Johanne deltok på en byttekveld med planter hos MAJOBO fikk hun kommentaren: «Jøss, salaten din er jo helt hvit. Det har jeg aldri sett før. Den har sikkert ingen næring». Senere på sommeren lærte hun hvor lett det var og dyrke salat ute.

planting

Frøplanting. Etterhvert prøvde vi oss med økologiske frø kjøpt i nettbutikken Runåberg’s fröer. Siden vi var så mange som delte på de seks kassene, tok vi bilder og markerte hvor frøene var satt. Enkelt og greit! (trodde vi)

Location, location, location. Det fine med Herligheten var at siden vi hadde blogga mye om stedet, så fikk mange inntrykket av at vi var steingode til å dyrke vår egen mat. Her kan du se hvordan det gikk da Johanne ble intervjua av NRK. Lenger ned ser du hvor gode vi faktisk er til å dyrke vårt eget.

jentene i herligheten_KA

Vi fikk også brukt Herligheten til photoshoot i sommer til den kule Slik ser en feminst ut-kampanjen. Det er ikke alltid lett å koordinere en photoshoot når det er sommer og sol, men Miriam, proffen, prøver i alle fall. Vi traff også månedens grønne gutt for juni i Herligheten.

 Bønnene klarte seg ikkeTørt og varmt. Som nevnt var vi mange som tok hånd om parsellhagen i sommer. Og det var en sommer uten like, mest på grunn av varmen. Det gikk ikke helt supert med alle plantene. Mange av sukkerertene måtte takke for seg, men vi fikk høsta en god del mot slutten av sommeren.

innhøsting_stor

13 Instaskytting høstingHer er bare et lite utvalg av alt det vi høsta inn i sesongen som vi hadde i Herligheten. Den største gevinsten var jordskokken. Vi fikk over 2 kilo!

tomater

Vi plantet tomatene litt for sent til at de rakk å bli helt modne. Men ingen stress, Johanne sylta de!

borte

Snart over. Så hva skjedde etter at dyrkesesongen var over? Vel, våre kasser i Herligheten ble flyttet fordi den delen av Bjørvika skal utvikles til å bli en permanent parsellhage. Det er  ekstremt gøy, for det betyr at Oslo vil få en varig urban hage midt i smørøyet av den “nye” bydelen Bjørvika. Men før alt det kan skje, så må det fjernes masse pukk og stein over tunellen – ca 50 lastebillass- før et lag med matjord kan legges oppå. Herligheten inviterte til dugnad og 35 kasser ble demontert og flyttet, blant annet våre seks kasser.

frø

Parsellkassene i Herligheten er pakket ned. Men plantene våre vil leve videre. Frø i kjøkkenskapet. Magi igjen til våren.

sammen

Vi vil bare si: tusen hjertelig takk for oss, Herligheten! Vi sees til neste vår!

 

3 thoughts on “Uti vår parsellhage

Leave a Reply