#kjøttkutt: Søtpotetsalat

fargekorreksjon

Søtpoteten er er en genial rotgrønnsak. Det aller beste er simpelthen å la den godgjøre seg i ovnen. Du trenger verken ta av skallet eller krydre så mye; søtpoteten har nemlig masse smak i seg selv.

Denne oppskriften er latterlig enkel. Halve jobben er gjort når du har skrudd på ovnen!

Du trenger:

  • 3 søtpoteter
  • 2 paprika
  • 1 løk
  • En hvitløk
  • Basilikum
  • Litt olje av noe slag
  • 2 dl mandler
  • En pose spinat
  • 1 granateple

Kutt søtpotetene, paprika og løk, og putt alt i en stor form. Hvitløksfeddene kan du la steke sammen med de andre ingrediensene i formen, uten å ta av skallet. De blir nesten glaserte i ovnen.

bilde 2.red
Underveis er du nesten nødt til å begå et lite granateplemassakre

Ha litt olje, salt, pepper og annet krydder du måtte ønske på. Jeg synes det er godt med litt grønnsaksbuljong strødd over. Stek deretter formen i rundt 30 minutter på 200 grader. Søtpotene blir skikkelig myke og kanskje nesten litt seige også. Når de er klare, vender du det sammen med spinat og granateple. Voilá; en varm høstsalat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s