Søtpoteten er er en genial rotgrønnsak. Det aller beste er simpelthen å la den godgjøre seg i ovnen. Du trenger verken ta av skallet eller krydre så mye; søtpoteten har nemlig masse smak i seg selv.
Denne oppskriften er latterlig enkel. Halve jobben er gjort når du har skrudd på ovnen!
Du trenger:
- 3 søtpoteter
- 2 paprika
- 1 løk
- En hvitløk
- Basilikum
- Litt olje av noe slag
- 2 dl mandler
- En pose spinat
- 1 granateple
Kutt søtpotetene, paprika og løk, og putt alt i en stor form. Hvitløksfeddene kan du la steke sammen med de andre ingrediensene i formen, uten å ta av skallet. De blir nesten glaserte i ovnen.

Ha litt olje, salt, pepper og annet krydder du måtte ønske på. Jeg synes det er godt med litt grønnsaksbuljong strødd over. Stek deretter formen i rundt 30 minutter på 200 grader. Søtpotene blir skikkelig myke og kanskje nesten litt seige også. Når de er klare, vender du det sammen med spinat og granateple. Voilá; en varm høstsalat.