Lev vel – en utstilling om bærekraftig design

IMG_4200

Lørdag dro jeg med meg mine søstre på den nye utstillingen “Lev vel” på Norsk Design- og Arkitektursenter (DogA). Utstillingen tar for seg problemene som er koblet til dagens forbruksnivå og hvordan bærekraftig design er en del av veien til et mer miljøvennlig samfunn. Forestillingen var mildt sagt inspirerende.

Levvel

Hensikten med utstillingen har vært å inspirere snarere enn å moralisere. Gjennom utstillingen ønsker de å vise hvordan designløsninger innen mat, tekstil og bolig kan inspirere til en grønnere og mer bærekraftig hverdag. Det er gjort godt arbeid i å formidle og forklare miljøproblemene knyttet til forbrukersamfunnet, både gjennom tekst og små videosnutter. Her blir alt fra biedød til urbanisering, til jeansproduksjon og eldreomsorg tatt opp som problemer der bærekraftig design kan være en del av løsningen.

jeans

Under ser du noen av løsningene. Brudekjolen til Jenny Skavlan henger som selve kroneksempelet på redesign og gjenbruk. Imidten ser du en vegg satt sammen av drivved, som man enkelt kan ta ned og sette opp som man vil. Dette må vel være den perfekte løsningen for oppussingsgale nordmenn. Helt til høyre er en stol laget av en gammel handlevogn. Disse stod pent parkert foran en storskjerm som viste filmen “Opprørske oldemødre” som Andrea tidligere har anmeldt her på bloggen.

design

Alt i alt er utstillingen veldig fin både som et sted å komme for å lære, samtidig som man også blir inspirert. Anbefaler alle som bor i Oslo og omegn å ta seg turen før utstillingen er ferdig 30. november.

 

Leave a Reply