Cake up your day!!!

unnamed[1]

Jeg tror jeg elsker kaker. Litt sånn som den gammeldagse varianten, kaffe og kake! Jeg skulle ønske folk oftere inviterte på nettopp dette. At det ikke burde være en spesiell annledning, men rett og slett litt mer kake i hverdagen. Her komme mine beste tips til hvor du kan anskaffe deg et fantastisk stykke vegan kake på en helt vanlig dag!

BAK SELV
Gode bakeegenskaper er gull verdt. Du trenger ikke et vokabular ala “Hele Norge Baker”, men lær deg i det minste en skikkelig god kakeoppskrift du mestrer! Jeg byr stadig vekk på denne vegane gulerotkaken fra “Blitz Kokebok”, selvsagt med økologiske gulerøtter!

unnamed[1] (3)

PRØV KAKEUTVALGET PÅ EN LOKAL GRØNN KAFE
I min hjemby Fredrikstad har vi et flott kulturhus som heter St Croix, selv om jeg aldri ble noen proff på verken jazzdans, capoiera eller keramikk, har jeg i alle fall nytt de herlige vegane kakene på vegetarkafen “St.Croix Kafé” (slik som kaken med rosen på toppen!). På torsdager er det duket for vegetarisk fest, med en imponerende vegetarisk buffé, som har mettet mang en kjøtteter som vegetarianer. Hvilke alternativer finnes i din hjemby?

unnamed[1] (2)

DRA I BURSDAG
Kake og bursdag hører liksom sammen, i alle fall i Norge. Sist gang jeg fylte år, slo jeg til med både en vegan marsipankake i flere etasjer og en herlig sjokoladekake, med en farlig god krem! Oppskriftene var fra de inspirerende bloggene Vegetarbloggen og Veganmisjonen. Skulle det være lenge til du har bursdag selv, så er det bare å sjekke kalenderen for førstkommende gebursdag. Og for å være på den sikre siden, bak med deg en kake og overrask bursdagsbarnet!

PicMonkey Collage

SUNN KAKE
Selvsagt mener jeg ikke at man skal fråtse i Napoleonskake daglig. Folk må jo selvsagt har sunn fornuft, og gå hyppige turer i skog og mark, og nyte livet på den måten også, eller så går ikke dette regnestykket opp! Men som plaster på såret for oss som er ekstra glad i kaker, så finnes det flere varianter av det næringsrike slaget også. Nylig besøkte jeg den koselige kafen “Bare Grønt” i Fredrikstad, og unnet meg et kakestykke da jeg ventet på middagsselskapet mitt. Og dette gjorde jeg med god samvittighet. Kaken var nemlig raw, med gulrot og cashewnøtter og daddler! Herlig!

KVALITETSTID
Noe av det beste jeg vet er å gå alene på kafé ! Enten så velger jeg en gatekafé hvor jeg kan sitte å titte på folk som passerer eller så tar jeg med meg min dagbok og trekker  inn i et lokale på en litt mer ukjent plass. Det sistnevnte skjer ofte på “Vega Fair Food” i Akersgata i Oslo. Til enhver tid har de 3-4 forkjellige vegane kaker å velge mellom, og jeg faller som regel for sjokoladekaken, gjerne på en helt vanlig tirsdag….

10686888_10154741912255123_8274151423151322021_n

PS: en av mine alle største OSLO-favoritter er den vegane “ostekaka” med cheshewnøttkrem og bær til Funky Fresh Food på DOGA, den mååå bare prøves!!!

 

Les vår anbefaling her.

Ønsker alle en herlig uke!

Miriam

 

3 thoughts on “Cake up your day!!!

  1. Ja, det er sant! Kaken på toppen med rosa glasur er laget av Marit Frydenlund v/ St.Croix kafe, en drømmekake! Det er bare å sette seg på toget, eller finne fram kokeboka ;)

Leave a Reply