Låter grønt

grønne jenter, grønn musikk, susanne sundfør, macklemore, ryan, rihanna Neste gang Susanne Sundfør kommer med plate, blir det en miljøplate. Det inspirerte oss til å lage vår egen liste med grønne låter. Vi digger selvfølgelig Susanne uansett, men ble ekstra hoppende glade da hun fortalte at hun er engasjert i klima- og miljøspørsmål. Hennes neste plate vil handle om miljø og hun er i gang med å gjøre research til den nå. Vi gleder oss til den kommer, men det er leeenge til! I mellomtiden har vi satt sammen en liste med musikk vi liker og som tar opp endel miljø- og klimaspørsmål. Her det både noe for hjertet og for føttene. Du kan også se og høre lista på Youtube. Running to the sea – Røyksopp & Susanne Sundfør Vi starter med Susanne som inspirerte oss til å lage denne lista. Låten ble kåra til Årets låt av P3 i fjor, og har veldig fin tekst om havet. Og siden vår egen Malin er ute til havs for tida for å kartlegge forsøpling og miljøforgiftning av verdenshavene, så er dette en god åpningslåt.

  Emilie Nicolas – Melancholia Vi fortsetter med norske artister, Emilie Nicolas har nettopp kommet med det kritikeroste albumet Like I’m a Warrior. Sangen Melancholia passer fint til mørketida når man bare lengter etter å komme seg ut i en grønn og frodig skog. Denne finner vi desverre ikke ute på Youtube ennå, så det er bare å kjøpe albumet. Vel verd pengene! Du kan også høre sangen hos Spotify (krever abonnement):   Jack Johnson – Reduce, Re-use, Recycle/ The 3 R’s Hvordan kan man ikke digge denne sangen av Jack Johnson? Fin pop som setter seg på hjernen. Tenk på denne når du står der over søpla og lurer på hvor ting skal.
  Moddi- Togsang Toget er vår venn, og et viktig tiltak for å få ned klimautslippene. Heldigvis har Moddi laget en norsk versjon av en fantastisk fin sang om toget. Opprinnelig tekst og musikk er av Vashti Bunyan. 
  Xavier Rudd- Messages Australske Rudd og hans gitar gir deg beskjed om at det er fint å ta engasjere seg for noe du tror på, og særlig for bevaring av vår planet.
  DeLillos – Smak av honning En gammel, men en god en, DeLillos ber deg bare senke skuldrene litt, slutte å jage etter statuslivet og bare roe litt ned. Fint for deg, fint for planeten.
  Joni Mitchell – Big Yellow Taxi Enda en gammel, men god en. Joni Mitchell synger om hva som skjer hvis vi ikke tar vare på naturmangfoldet. Vi krysser fingrene for at vi ikke vil oppleve en fremtid der vi må betale penger for å se trær på et museum.
  RSP & Thomax – Ka mer e det du treng Nordnorsk og beats, det er på tide at det rykker litt i dansefoten. Hvorfor ikke danse litt til Ka mer e det du treng av RSP & Thomax, mens du tenker på at du som oftest har mer enn det du trenger.
  Manna- Kikerter og ris Våre raegge-dronninger Marlene og Andrea anbefaler Manna og deres Kikerter og Ris. Norsk reagge som maner til mindre kjøttforbruk, det liker vi! Funker også bra hvis du vil ha en oppskrift på et digg veggismåltid.
  Macklemore & Ryan – Thrift Shop Mens du fortsatt  nikker med hodet etter Kikerter og Ris, kan du begynne den virkelige headbangingen med Macklemore & Ryan’s Thrift Shop. En sang som handler om å ta deg en tur til bruktbutikken og sjekke ut skattene der.
  Queen- Bicycle race Vi må jo ha med en sykkelsang! Queen gjør det best.
  Rihanna – Umbrella Du trenger ikke å lese hele rapporten til FN’s klimapanel for å vite hvordan været blir i framtiden. Rihanna holder det enkelt; det blir vått og varmt.
Har du noen flere forslag til våre grønne låter?   Bilde: Skjermdump fra Youtube

5 thoughts on “Låter grønt

  1. hvis man er glad i svensk visesang: stefan sundström og platen “nu var det 2014”, gjerne låten “resa med lätt bagage”.

Leave a Reply