Vakre stoffer og sy-inspirasjon

IMG_1175

Jeg har alltid beundret folk som er gode til å sy. Lillesøsteren min, som studerer på moteskolen Esmod, tok meg med til et stoffmekka på Grønland hvor hun ofte handler inn materialer. Anbefales!

Jeg stod lenge og bare beundret alle de ulike fargene og teksturene. Tenk så mye forskjellig det kan bli ut av disse uendelig lange stofflengdene!

Rainbow Tekstil ligger i Storgata 28. Det er etter min mening en skjult perle i gåavstand fra Oslo S hvor du finner et det meste du trenger til en kreativ stund til en rimelig penge. Rett og slett en godtebutikk for kreative sjeler.

IMG_1188

På Rainbow Tekstil finner man bånd i alle mulige farger og bredder.

IMG_1180Det samme gjelder knappeseksjonen. Skulle du mangle en knapp, er det gode sjanser for at du finner den her.

IMG_1183

Eller hva med et lekkert belte for å freshe opp en gammel kjole eller vid skjorte?

IMG_1186

Det finnes et hav av ting som er lette å sy selv (sier de jeg kjenner som er gode på søm). Jeg har en teori om at det faktisk stemmer, bare man er tålmodig nok til å sette av litt tid til å bli komfortabel med nål og eventuelt symaskin.

Jeg har to søstre som er begge er veldig flinke til å lage ting selv. Denne kule toalettmappa fikk jeg for eksempel til jul for mange år siden, med navnet mitt limt inn over innerlomma og vanntett rutestoff på innsiden. Mer personlig blir det ikke!

IMG_1216

Jeg er litt som Siri, jeg har også lyst til å lære meg å sy med symaskin! Det får bli et aldri så lite nyttårsforsett. Da jeg googlet litt på nett, kom jeg blant annet over denne oppskriften på hvordan sy sin egen toalettmappe. Det ser faktisk ikke ut som rocket science, hurra!

Når man blir fortrolig med nål og tråd, er det også lettvint å reparere eller redesigne klær og utstyr man allerede har. Man får et annet forhold til tekstiler og kvalitet, og får kanskje et lite innblikk i hva slags arbeidsinnsats som kreves for å lage et plagg. For ikke å snakke om stor mestringsfølelse over å kunne produsere noe helt selv! Det tror jeg mange flere kunne ha glede av i et samfunn hvor det er så lettvint og billig å kjøpe alt man trenger fix ferdig.

Har dere noen gode syoppskrifter å dele som egner seg for nybegynnere som meg?

Leave a Reply