Vår grønne julekalender: 19. desember

Foto: nyebilder.no
Foto: nyebilder.no

Nå begynner flere og flere av oss å komme i land med alle gavene. Forhåpentligvis har man funnet mye fint og nyttig til de man er glad i. Da gjenstår bare innpakningen, derav vårt nittende tips i desember:

BRUK BÆREKRAFTIG INNPAKNINGSPAPIR

Visste du at i vanlig julepapir er det nesten ikke papirfibre? Det er faktisk mest farger og ymse kjemikalier, derfor kan man ikke kaste det i papiravfallet, men i resteavfall. Det er noe å ta med seg når gavepapiret flyter på gulvet på julekvelden.

Vi oppfordrer deg derfor til å enten pakke gavene inn i avispapir, slik som Marte gjør over. Hvis aviskurven allerede er tømt har Grøset trykkeri laget et svanemerket julepapir. Hvis du holder til i Oslo og omegn, kan man få tak i dette julepapiret på popup-butikken Vel bevare/Englebarn i 2. etasje på Glasmagasinet i uke 50 og 51. Vel bevare er for øvrig en hyggelig etisk butikk som selger miljøvennlige og etiske klær med mer. Sjekk det ut om du er i området.

Leave a Reply