Adventsluksus hos Grønn Frisør

Smiler

Her om dagen trengte jeg både en klipp og en liten oppmuntring i den mørke adventstiden, og bestemte meg for å teste ut ThinkGreen, én av Oslos tre frisører som er sertifisert som Grønn Frisør. Det ble en frisøropplevelse litt utenom det vanlige.

I tillegg til at jeg ble godt fornøyd med selve klippen, ble det servering av lussekatt og te under klippingen, deilig hodebunnsmassasje, bra styling og hyggelige ansatte som tok seg god tid og fortalte om hva en grønn frisør egentlig går ut på.

Henriette hos ThinkGreen kunne fortelle at det er stor forskjell mellom norske frisører hva gjelder miljøhensyn. Det er visst til og med stor forskjell mellom frisører som selv kaller seg miljøvennlige, og de 17 som per dags dato har mottatt sertifiseringstemplet Grønn Frisør.

Men hva skiller egentlig en Grønn Frisør fra en “vanlig” frisør?

index

Som Johanne har skrevet om tidligere, ble sertifiseringsordningen Grønn Frisør lansert av Fagforbundet og Frisørenes fagforening i 2007. For å bli godkjent som en grønn frisørsalong stilles det en rekke krav til alt fra HMS, ingrediensene i produktene som blir brukt, samt servering av økologiske mat- og drikkevarer.  Den viktigste grunnen til å opprette ordningen, var å minimere frisørenes helseplager. Produktene som frisører ved konvensjonelle frisørsalonger utsettes for daglig, kan blant annet forårsake kontaktallergi, eksem, kroniske luftveislidelser samt enkelte former for kreft.

I tillegg til å være bedre for både deg og miljøet, er det altså nesten enda viktigere å tenke på frisøren som jobber med og blir eksponert for disse (på sikt) helsefarlige produktene til daglig.

Grønn frisør sertifisering

ThinkGreen er min første grønne frisøropplevelse i Norge (prøvde en i København i sommer), og det blir definitivt ikke den siste! Selv om jeg verken farger eller striper håret, så ønsker jeg heretter å støtte bedrifter hvor skadelige kjemikalier blir brukt i minst mulig grad.

ThinkGreens nye eier, Peter Grange, krydret frisøropplevelsen min med lussekatter, godt humør og en aldri så liten dose idealisme.

Peter

Jeg ble godt fornøyd med både klipp og styling. Her kan dere se resultatet:

bak og fra siden

Jeg betalte 690,- for klipp, hodebunnsmassasje og lett styling.

Det eneste minuset ved Think Green, var at frisørstolene ikke hadde så lang ryggstøtte som jeg foretrekker, spesielt etter en lang uke foran PCen på kontoret. Men det sier muligens mer om min kontorrygg enn selve stolene…

Johanne har tidligere skrevet om sin frisøropplevelse hos Balanzera på Grünerløkka. Nå gjenstår det bare Organics Grønn Frisør på Adamstuen før Grønne jenter har testet ut alle de tre grønne frisørsalongene som finnes i Oslo.

Spør gjerne din faste frisør om miljøvennlige og økologiske produkter neste gang du trenger en klipp, det øker nemlig etterspørselen. I mellomtiden krysser jeg fingrene for at vi får enda flere sertifiserte grønne frisører i 2015!

 

Kilder:

http://www.gronnfrisor.no/

http://thinkgreen.no/

forskning.no

One thought on “Adventsluksus hos Grønn Frisør

Leave a Reply