Vår grønne julekalender: 23. desember

forsett

Dagen før dagen retter vi blikket framover. Har du tenkt noe på neste års nyttårsforsetter? Dagens tips er:

SETT DEG ET KLIMAFORSETT

I fjor skrev Andrea og Marlene om sine klimaforsett. Det er ingen dum idé, ikke bare er det en miljøgevinst ved det, men man lærer også mye om egne vaner og forbruksmønstre. Her er noen tips til klimaforsett for 2015:

Spis mindre kjøtt.

Sett deg som mål å ha kjøttfri mandag, kun spise kjøtt i helgene eller kanskje 2015 er året man blir vegetarianer på fulltid? Det er opp til deg hva du velger, men å redusere kjøttforbruket vårt er noe av det viktigste vi kan gjøre.

Ha shoppestopp i 2015

Klesforbruket til nordmenn er i verdenstoppen, vi kjøper klær og interiørartikler til den store gullmedaljen. Trenger vi egentlig alt dette? Test ut hvordan det er å leve utenfor dagens “shopping kultur”.

Begynn å sykle til jobben

Du blir sprekere, du trenger ikke irritere deg over at buss eller trikk er forsinket, du bidrar til å holde lufta i byen ren og det er miljøvennlig. Trenger vi å si mer?

Bruk naturen mer aktivt

Det har nemlig Malín gjort dette året. Les mer om hennes naturopplevelser her og sjekk ut bloggen hennes på utemagasinet.no.

Leave a Reply