Status Stop Shop #Bikini

IMG_20140614_193614 I år har jeg prøvd meg som en stoppshopper. Her er første oppsummering av mine større utfordringer med kjøpestopp i 2014. Som alltid går jeg veldig høyt på banen med mine grønne prosjekter, og mitt Shop Stop-prosjekt var ikke noe unntak. Men hva gjør man når den gamle bikinien er utslitt og gjennomsiktig?

Frem til sommeren gikk mitt prosjekt kjøpestopp 2014 helt fint, men så kom utfordringene; bikini. I sommer ble det på fjaseboksiden for oss stopshoppere lagt ut spørsmålet «hva gjøre når dere trenger ny bikini? Kjøpe en etisk/miljøvennlig bikini, bytte, second hand-butikker». Og akkurat det samme spørsmålet hadde jeg også tenkt på hele våren.

For min utvaskede bikini begynte å bli gjennomsiktig på rumpa og innlegget i overdelen foldet seg en ekstra gang, så det så ut som jeg hadde dobbelt pupp, eller lettere sagt fire pupper. Den hadde vært en trofast venn i mange år og vært med på seilturer, til en strand i Goa og for svømming på Tøyenbadet. Men i år var den så å si ubrukelig.

Shoprama på Vinterbosentert

Etter å ha vært innom noen second-hand butikker og konstatert at utvalget av bikinier der var ikke-eksisterende, ble det en handletur på Vinterbrosenteret. «ja, ja, mine grønne prosjekter må jo ikke bli fanatiske», tenkte jeg unnskyldende mens jeg løp inn på senteret, vel vitende om at dette var første kleskjøpet i år.

Først var jeg en tur innom Cubus og lette igjennom størrelsene for å finne det jeg trodde var riktig størrelse. Fader, det er jo så billig! Betalte to hundre kroner for en bikini på tilbud. Og jeg tenkte i mitt stille sinn «hva fikk hun som har laget denne for arbeidet, når det er så billig?» På vei ut av Cubus gikk jeg forbi Choice og tittet inn på de stilige, feminine bikiniene. Jeg måtte bare inn og prøve.

På Choice møtte jeg en dedikert ekspeditør som ville lære alle damer å finne riktig størrelse på undertøyet. Med målebånd ble jeg målt og funnet størrelser som var helt annerledes enn jeg pleier å bruke. Inn i prøverommet med både meg og ekspeditøren. «Nei, du må ha en større størrelse i koppen og mindre rundt livet.» Og plutselig hadde jeg  to bikiner. stopshop, kjøpestopp En hit

Og mine to nye bikinier har blitt brukt mye i sommer. Jeg føler meg spesielt snasen i den rosa bikinien med blomster på. En hit på stranda.

PS: Ja, dette innlegget kom ganske sent for nå er det jo desember, men er jo en fin tid å oppsummere 2014-prosjekter.

Les også min første kjøpestopp-status, der jeg er høy på strå og utgreier om mine «regler for Shop stop».

One thought on “Status Stop Shop #Bikini

Leave a Reply