Ecosia – surf på internett og redd verden!

Skjermbilde 2015-01-04 kl. 17.44.27 Det er sjeldent jeg blir så glad som når jeg finner ut av smarte og miljøvennlige løsninger som ikke koster meg en skit. Gjett om jeg ble glad når jeg fant ecosia.org – søkemotoren som planter trær for hvert søk du gjør. Jeg fniser av fryd i det jeg nå teller hele 14 trær siden jeg installerte ecosia som min hovedsøkemotor i går. Nå skal jeg lære deg hvordan du også kan gjøre det!

Jeg ble tipset om søkemotoren på et julebord før jul, men det ble litt glemt i julevirret. Men så, i går dukket minnet opp igjen. Etter å ha fartet litt rundt på internett på leting etter navnet (som jeg selvfølgelig hadde glemt) fant jeg det – ecosia.org. Søkemotoren som donerer 80 prosent av inntektene til treplantingsprosjekt i Brasil gjennom The Nature Conservacy. Søkemotoren er også CO2 nøytral, i samarbeid med Myclimate.org.

Her er en steg-for-steg instruksjon til hvordan du kan installere Ecosia du også (for Mac og Firefox, men det følger enkle instrukser for PC brukere og andre nettlesere på ecosias nettsider her). Trykk på nedtrekksknappen i søkemotor-feltet øverst til høyre i nettleseren,velg Behandle søkemotorer ..

Skjermbilde 2015-01-04 kl. 17.47.07

Trykk deretter på den nederste knappen Installere flere søkemotorer…

Skjermbilde 2015-01-04 kl. 17.47.13

Da åpnes skjermbildet Add-ons. Søk opp Ecosia og trykk på knappen + Add to Firefox.

Skjermbilde 2015-01-04 kl. 17.48.05

Vips og hurra , du har installert Ecosia som søkemotor. Sett i gang – søk og plant trær.

Skjermbilde 2015-01-04 kl. 17.46.43

Du er kanskje redd for at dette er en rar og merkelig søkemotor som bare leter opp rare ting. Bekymre deg ikke – Google-søket er automatisk lagt inn når du bruker søkemotoren så du lett kan finne ting også via Google, som vi alle er alt for vante til.

Google

Her er en liten sak The Guardian skrev om Ecosia tilbake i 2009 – hvor de blant annet lister andre søkemotorer som også baserer seg på samme prinsipp. Så det er bare å velge og vrake om man ikke er fornøyd.

Så værsågod – her er et lite steg i en viktig retning. Surf i vei.

2 thoughts on “Ecosia – surf på internett og redd verden!

Leave a Reply