Pantastisk

flaske smal
Visste du at ved å pante én enste boks eller plastflaske sparer du like mye energi som det trengs for å lade mobilen i hele fem netter? Infinitum Movement er en ny bevegelse. En pantebevegelse.

Norsk Resirk har fått nytt navn, ny logo og nytt image. Infinitum heter de nå, og det nye imaget kler dem godt. Ad infinitum betyr mot det uendelige, og det er jo omtrent det som skjer når man panter flasker. Infinitum er selskapet som eier og driver panteordningen i Norge. Du husker sikkert TV-reklamer med Ravi og Karpe Diem som synger at det føles så bra.

infin logo
I Norge blir over 90 prosent av alle panteflasker og bokser samlet inn. Det er ganske unikt. Slik er det nemlig ikke de fleste andre steder i verden. Kanskje nettopp fordi de ikke har panteordninger?

Pant er egentlig ganske genialt. Du betaler litt for å låne en plastflaske, og de pengene får du igjen når du leverer den tilbake. I tillegg sparer du kloden for klimagassutslipp. For hver kilo plast som blir resirkulert, sparer vi to kilo olje. Plast og aluminium er ressurser i seg selv.

 

For å få inn de siste prosentene av panteflasker og bokser har Infinitum startet en pantebevegelse, Infinitum Movement. Bevegelsen har ambassadører som snowboardlegende Terje Håkonsen, Simen Knutsen fra Surfriders Foundation, eventyrerbrødrene Inge, Markus og Håkon Wegge som nylig hadde filmen sin Bjørnøya på kino. Og så er det meg da, Malin fra Grønne Jenter og eXXpedition. Eneste jenta i en bunnsolid og fantastisk gjeng, eller pantastisk om du vil.

Ungdom er noen av de dårligste til å pante. Hvordan får vi dem til å gjøre nettopp det? Jeg tror Infinitum har knekt en del av koden ved å få snowboardlegender, surfere og eventyrere som er genuint opptatt av miljø som ambassadører. I tillegg har de startet opp et eget magasin, Inifinitum Magazine. Sjekk det ut! Helt oppriktig, det danker ut de fleste andre magasiner der ute.

infinitum til gj
Og så til slutt, det kuleste. Vi vet jo at vi får penger når vi panter, men nå kan din hjertesak vinne 50.000 kroner fordi du panter!
Etter at du har pantet, kan du registrere panten din på nettsiden og opprette en fanesak, eller hjertesak om du vil. Når du registrerer pantelappen din på Infinitum Movement har du ikke bare gjort en god gjerning ved å resirkulere flaskene dine. Du vil også motta et lodd som gir deg mulighet til å vinne kule premier hver uke! I tillegg kan du støtte en sak du brenner for, og gi dem mulighet til å vinne opptil 50 000 kroner. Hver gang du panter sørger du for at din kommune blir mer pantastisk.

Hva er din hjertesak?

 

 

One thought on “Pantastisk

Leave a Reply