Den som leter FINNer!

IMG_1259

Å handle på finn.no kan være både effektivt, billig og miljøvennlig! I fjor høst flyttet jeg og kjæresten inn i leilighet uten oppvaskmaskin. Selv om det er hyggelig å ta oppvasken for hånd, kan det bli litt mye innimellom. Det tok knappe 50 minutter fra vi kontaktet en fyr med en 3 år gammel Electrolux til salgs, før en snerten maskin ble levert på døra.

Vi nordmenn driver mye med oppussing og flytting. Med det følger utbytting av møbler og elektronikk som egentlig er fullt brukbart. Derfor er finn.no ganske genialt.

Skjermbilde FINN.no

Et lite tips er å begrense søket ditt, sånn at du slipper å se igjennom mange annonser. FINN har også en app som kan være kjekk å ha.

Hvis du kjøper en tung eller uhåndterlig ting og ikke har bil, kan det lønne seg å høre med selger om hun/han kan stå for transport mot litt ekstra betaling. Ofte er selger interessert i å frigjøre plass så raskt som mulig, og det kan komme deg til gode. Det er også mulig å prøve seg på litt pruting om du synes prisen er for høy.

oppvaskmaskin

Han som solgte oss oppvaskmaskinen, var en ærlig og allright fyr. Han tok bare 100 kr i transport, og vi endte altså opp med å betalte 700 kr for en fullt brukbar oppvaskmaskin (energiklasse A+) som ellers ville kostet virka 4.000 kr å kjøpe ny. Det er ikke så verst!

Det kan også være lurt å google modellen du vurderer å kjøpe (spesielt elektriske apparater), så du kan se hva slags kritikker de har fått av andre og hvor energieffektive de er.

IMG_1241

Jeg har lenge trodd at oppvask for hånd er det mest miljøvennlige. Men det stemmer visst ikke, ifølge Fremtiden i våre hender, med mindre du er ekstremt bevisst på vannforbruket.

Med en oppvaskmaskin blir det også mindre krangler om hvem sin tur det er til å ta oppvasken. Mange fluer i én smekk denne søndagen!

Leave a Reply