Purre- og blåmuggostpai!

IMG_1281

Skal du invitere venner på middag i helga og lurer på hva du skal servere? Purre- og blåmuggostpai blir garantert en hit!

Oppskrift til én stor paiform (som regel nok til 4 personer):

Sett ovnen på 200 grader.

Paideig: 175 gram smør og to spiseskjeer vann i en bolle. Kna inn den mengden mel du trenger for at deigen slutter å være så klissete, men lett kan formes til en sammenhengende bolle (som på bildet over). Legg deigen i kjøleskapet for å hvile i en halvtimes tid.

IMG_1278

Skyll tre middels store purrer så de blir rene for jord, og skjær den hvite og lysegrønne delen av purrene i cirka 4 cm store ringer. De fiberrike grønne bladene på toppen kan, for eksempel, spares til å koke kraft på ved en senere anledning.

Spre purrebitene utover i en ildfast form med litt smør eller olje. Sett inn i ovnen og la stå til purren begynner å glinse og bli litt gylden i fargen.

IMG_1284

Når deigen har fått hvilt seg en halvtimes tid, kan du ta den ut og kjevle den så tynt det lar seg gjøre. Husk å spre over rikelig med mel på både kjevle og benk for å unngå at deigen klistrer seg fast, og blir ugrei å ha med å gjøre. Det kan være lurt å rulle deigen forsiktig rundt kjevlen når du skal flytte den fra benk til paiform, for deretter å rulle den forsiktig ut.

Klem deigen inntil alle hjørner og kroker av paiformen, og prikk deretter lett med en gaffel. Nå er deigen klar for forsteking, cirka 10 min på 200 grader eller til du ser at deigen såvidt begynner å få en gylden farge.

Fordel de møre purrebitene og cirka 200 gram blåmuggost i formen med deigen. Vi brukte Bleu des Causses, men de fleste blåmuggoster vil funke fint. 8-10 egg (avhenger av hvor høy du vil at paien skal være), en halv boks rømme (den økologiske fra Avdem er ekstra god) og eventuelt en liten dæsj fløte piskes lett, og helles over osten og purren.

Paien trenger cirka 40 minutter i ovnen. Vi glemte å sette på klokka, så den illustrerte utgaven under ble litt i overkant stekt. Men fullt spiselig!

Server med en deilig salat til, for eksempel hjertesalat, klasetomater, agurk og en dæsj olivenolje eller balsamico på toppen.

pai

God helg!

One thought on “Purre- og blåmuggostpai!

Leave a Reply