Maximalistisk minimalist

_MG_9617

Maximalistisk minimalist! Det er det jeg er. En noe kanskje hjemmesnekret definisjon, dog intet mindre gjeldene. Kriteriene er som følger; en anelse shopoholiker, en utpreget trang til å handle etisk og brukt, og ikke minst, personlig stil. Jeg scorer høyt på alle, kan du si.

For mitt vedkommende så er nok dette uten tvil arvelig betinget. Jeg skal ikke gå i dybden her, men eplet faller ikke langt fra stammen. Jeg har utrolig mange ting. Selv om jeg også forstår ordtaket; «Eier du mer enn 7 ting, så eier tingene deg!». Med andre ord, jeg er solgt. Det som riktignok skal sies er at dersom man gjør et grovt overslag, så vil jeg si at 85-90 % av alt denne dama eier, er enten kjøpt brukt, fått eller arvet. I 15 minutter av dagen i dag var jeg nærmest i ekstase. Jeg fant nemlig en ny Fretex- butikk!

Bein og armer går i alle retninger når Miriam blir begeistret!
Bein og armer går i alle retninger når Miriam blir begeistret!

Visste du at Fretex faktisk har fått et eget busstopp oppkalt etter seg? Et par busstopp fra Helsfyr T-banestasjon stopper bussen på nettopp stoppet Fretex, adressen er Ole Deviks Vei 20, og her finner du Norges største Fretex-butikk. Og snart var jeg i min egen verden og på skattejakt.

Dagens fangst!
Dagens fangst!

Siden Ikat-mønster er på vei inn i motebildet, slo jeg like gjerne til med en fantastisk pute til den nette sum av 40 kr. Fatet som lå på samme pris, skal bli med meg på hytta til sommeren, så jeg kan lage et gigantisk fruktfat for servering. Og den store koppen (eller «Bøtta» som faren min ville sagt!) skal bli min jobbkopp, i den nye jobben min. Kopp og skål lå på 30kr til sammen og kaninene kostet 10 kr.

Min gamle slitte stol, har fått seg ny drakt av den nette sum 149kr.
Min gamle slitte stol, har fått seg ny drakt til den nette sum av 149 kr.

Det jeg synes er så gøy med å handle brukt er at du aldri vet hva du kan komme over. Det kan bli mye utenom det vanlige, og for en maximalistisk minimalist, så må man slå til nettopp da. Nylig ble jeg tipset om en veske, og det lød slik: «Miriam, jeg så en veske på Fretex istad. Enten så er den veldig deg, eller så blir den kanskje litt vel mye!». For å si det sånn, den var veldig meg!

Used...before! Og nå min! Fra Fretex i Fredrikstad.
Used…before! Og nå min! Fra Fretex i Fredrikstad.

Tro det eller ei, men jeg drømmer faktisk om å praktisere Shoppe-stop en vakker dag!

Med ønske om en god februar-uke til dere alle, hilsen Miriam.

One thought on “Maximalistisk minimalist

  1. It can be done! Eg er akkurat lik deg, likar så godt dilldall og nye ting, men ønskjer å handla brukt/eco friendly. Har så SJUKT mykje ting, MEN hadde shoppe stop i eit heilt år! 2013, og no i ettertid av shoppestopp er behovet for å shoppa nesten heilt borte. det er deilig!

Leave a Reply