Tørt og flokete hår?

før og etter vårhår

Visste du at hårkur funker aller best på håndkletørt hår? Jeg har brukt hårkur gjennom hele vinteren på vått hår, og kunne ikke skjønne hvorfor det bare ble mer og mer tørt og flokete. Heldigvis fikk jeg gode tips av Henriette hos Think Green, i tillegg til deilig massasje og hårkurbehanding på riktig vis.

Johanne har tidligere skrevet om frisøropplevelsen sin hos Balanzera på Grünerløkka, og jeg skrev om mitt første besøk hos ThinkGreen før jul. Dette er to av totalt tre frisører i Oslo som er sertifiserte som Grønne Frisører. På landsbasis finnes det 18 stykker. Se oversikt her.

Før:

IMG_1377

Underveis (etter 20 minutters hodebunnsmassasje og Seven Day miracle moisture masque fra Original Miracle):

IMG_1378

Krøller blir visst mye mer definerte når de får nok fuktighet. Hvis du sørger for å håndkletørke håret før du tar i hårkur, så blir en mye større andel fuktighet absorbert inn i håret sammenliknet med om du kurer vått hår (noe jeg alltid har gjort).

Her er etter-bildet:

IMG_1380

Hva er egentlig Grønn Frisør?

Grønn Frisør ble lansert av Fagforbundet og Frisørenes fagforening i 2007. For å bli godkjent som en grønn frisørsalong stilles det en rekke krav til alt fra HMS, ingrediensene i produktene som blir brukt, samt servering av økologiske mat- og drikkevarer. Den viktigste grunnen til å opprette ordningen, var å minimere frisørenes helseplager.

Produktene som frisører ved konvensjonelle frisørsalonger utsettes for daglig, kan blant annet forårsake kontaktallergi, eksem, kroniske luftveislidelser samt enkelte former for kreft. I tillegg til å være bedre for både deg og miljøet, er det altså nesten enda viktigere å tenke på frisøren som jobber med og blir eksponert for disse (på sikt) helsefarlige produktene til daglig.

 

Etter at jeg skrev om besøket mitt hos Think Green før jul i fjor, fikk jeg tilsendt et gavekort på 500,- i posten som takk for hyggelig omtale og som en liten oppfordring om å komme tilbake. Jeg betalte selv mellomlegget for behandlingen jeg har beskrevet i dette innlegget som totalt kom på 650,-.

One thought on “Tørt og flokete hår?

Leave a Reply